Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОПГ_з__ф1.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
479.74 Кб
Скачать

4. Організація контролю знань та вмінь студента.

Під час вивчення нормативної дисципліни «Охорона праці в галузі» проводиться поточний та підсумковий контроль знань та вмінь студента.

Проведенння поточного контролю здійснюється наступним чином:

- перевірка контрольної роботи, яка виконується у міжсесійний період;

- перевірка знань та вмінь студента під час аудиторних занять протягом заліково-екзаменаційної сесії.

Проведення підсумкового контролю проводиться на основі накопиченої (інтегральної) суми балів, яку отримав студент по підсумках поточного контролю та підсумками семестрового контролю (іспит).

Контроль самостійної роботи студентів заочної форми навчання виконується на базі модульно-накопичувальної системи організації навчання та організується у відповідності з «Положенням про організацію поточного та підсумкового контролю знань студентів заочної форми навчання ОДЕКУ (від 17.11.2009 р.). Підсумковим контролем є іспит.

Модульно-накопичувальна системи оцінки знань студентів заочної форми навчання включає:

  • Систему оцінювання самостійної роботи студента (СРС) у міжсесійний період (ОМ).

Вона передбачає перевірку контрольної роботи, яку студенти виконують у міжсесійний період і надсилають в університет у встановлений деканатом термін. Кількісна оцінка за цей вид роботи визначається з урахуванням терміну надання роботи на перевірку (протягом навчального року, перед початком заліково-екзаменаційної сесії, безпосередньо перед датою контролюючого заходу), обсягу виконання роботи та глибини розкриття наданих завдань, а також оформлення роботи.

Максимальний бал, що може одержати студент за міжсесійну контрольну роботу становить 50 балів (100%).

  • Систему оцінювання самостійної роботи студента (СРС) під час заліково-екзаменаційної сесії (ОЗЕ).

Для оцінки ступеня засвоєння основних положень теоретичних розділів дисципліни передбачається усне опитування на знання лекційного матеріалу та перевірка конспекту лекцій. Кількісна оцінка за цей вид роботи визначається з урахуванням ритмічності роботи студента протягом занять, повноти розкриття змісту теоретичного матеріалу, якості ведення конспекту.

Максимальна оцінка роботи студента під час аудиторних занять становить 50 балів (100%) і включає оцінку з теоретичної частини (усне опитування під час занять).

- Систему накопичувальної підсумкової оцінки (ПО) засвоєння студентами начальної дисципліни.

Накопичена підсумкова оцінка у % засвоєння студентами дисципліни складається з оцінки накопиченої у міжсесійний період, під час заліково-екзаменаційної сесії й складання іспиту та розраховується, як:

ПО = 0,5ОПК+0,25(ОМ+ОЗЕ) (%)

ОПК – кількісна оцінка (у відсотках від максимально можливої) заходу підсумкового контролю;

ОЗЕ – кількісна оцінка (у відсотках від максимально можливої) заходів контролю СРС під час проведення аудиторних занять;

ОМ – кількісна оцінка (у відсотках від максимально можливої) заходів контролю СРС у міжсесійний період.

Іспит складається відповідно до вимог Інструкції «Про порядок проведення та критерії оцінювання відповідей студентів під час письмових іспитів». Білет складається з двох питань відкритого типу.