Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ.docx
Скачиваний:
38
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
170.67 Кб
Скачать

Висновки

Теорія в’язкості рідини і зокрема її залежності від температури становить великий інтерес для теорії конденсованого стану речовини, однак до цього часу цю задачу не можна вважати повністю розв’язаною, не дивлячись на те, що за останній час було запропоновано кілька різних теорій. Згідно теорії Андраде в’язкість обумовлюється тимчасовим об’єднанням молекул рідини в невеликі агрегати кристалічного характеру, що неперервно руйнуються і створюються знову. Подібними припущеннями користувався ще раніше Я.І. Френкель, працюючи над теорією в’язкості рідини.

Для досягнення поставленої мети і виконання сформульованих завдань курсової роботи у першому розділі були описані деякі сучасні теорії в’язкості: теорії О.І. Бачинського, Я.І. Френкеля, Г. Ейрінга, О.С. Предводителєва тощо.

У другому розділі розглянуто методи вимірювання в’язкості та густини: капілярний метод вимірювання в’язкості та пікнометричний метод вимірювання густини. Розраховані відносні похибки експериментальних досліджень. Проведені вимірювання густини і кінематичної в’язкості ПМС-400 в інтервалі температур 293 – 373 K.

Розглянуто фізико-хімічні властивості та сфери практичного використання кремнійорганічних рідин. У третьому розділі наведені експериментальні вимірювання кінематичної та зсувної в’язкості та густини ПМС-400, на основі яких було розраховано активаційні параметри в’язкої течії за теорією Френкеля і побудовано графіки температурної залежності густини, кінематичної та зсувної в’язкості ПМС-400. Досліджено можливість застосування формули Френкеля для опису температурної залежності зсувної в’язкості поліметилсилоксану-400.

РЕЗЮМЕ

В даній дипломній роботі «Ультразвукове дослідження стисливості кремній – органічних з’єднань» розглянуто і описано основні методи дослідження полімерів та зміни їх термодинамічних властивостей. Для дослідження було обрано поліметилсилоксан, оскільки він є в’язким рідким полімером, який відноситься до кремній – органічних сполук, для яких характерно виражена хімічна інертність і висока температурна стійкість.

Визначено температурні коефіцієнти в’язкості, густини та швидкості поширення звуку.

За даними вимірювань розраховано залежність кінетичної в’язкості, густини та швидкості поширення звуку від температури в інтервалі температур 293 – 373 К.

Дані виміри дають можливість детальніше пізнати структуру рідини і знайти нові сфери їх застосування.

Summary

In this graduate work, which name is "Ultrasonic research (of) compressibility of silicon-organic compounds" was considered and described the main investigation methods of polymers and changes in their thermodynamic properties. Polymethilsiloxan was chosen for investigation, because it is a viscous liquid polymer, which refers to silicon-organic compounds, which is characterized by severe chemical inertness and high temperature resistance.

Was determined the temperature coefficient of viscosity, density and speed of sound.

According to measurements was calculated dependence of the kinetic viscosity, density and speed of sound on temperature in the temperature range 293 - 373 K.

These measurements make it possible to know more fluid structure and find new areas of application.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]