Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Re_(Net_temy)_files / ТЕМА 8.doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
88.58 Кб
Скачать

Медичні препарати Лікувальні процедури лфк і логоритміка ритлологоритміка Психотерапія Логопедичні заняття Виховні заходи Консльтативно-методична робота

Рис. 2.1. Лікувально-педагогічний комплекс із подолання заїкання

Таким чином, логопедична ритміка має велике значення для перевиховання особистості із заїканням, її соціальної адаптації, а також для тренування і коригування загальної і мовленнєвої моторики (Р. Волкова, В. Грінер, Е. Оганесян, Н. Ричкова, Н. Самойленко).

Завдання соціальної адаптації осіб із заїканням здійснюються шляхом комплексу педагогічних і психологічних впливів. Значну та вирішальну роль у цьому процесі відіграє сім'я. Особливий ступінь емоційної прихильності дитини до сім'ї і батьків є серйозним психологічним чинником, який враховує логопед, проводячи консультативно-методичну роботу з батьками. Сім'я з її природними психолого-педагогічними реабілітаційними діями є первинною і міцною основою перевиховання особи із заїканням, що сприяє закріпленню у неї правильного мовлення.

Консультативно-методична робота з батьками і педагогами спрямована на забезпечення сприятливих умов впливу на дитину із заїканням; на створення правильного ставлення до неї вдома і в дошкільному закладі; організацію необхідної самостійної роботи дитини поза логопедичними заняттями. Формами цієї роботи є: забезпечення батьків і педагогів необхідним мінімумом знань про заїкання і бесіди щодо подолання заїкання у вигляді циклу про його сутність і причини.

Соседние файлы в папке Re_(Net_temy)_files