Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звит з практика к.ж.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
391.68 Кб
Скачать

2 Наймнування продукції, асортимент, об' єм

Заготовки експортні дуб, ясен 213,08 м3;

Заготовки експортні дубові, для шпал 37,44 м3;

Паркет штучний дуб, ясен 3645,76 м2;

Заготовки дуб, ясен на внутрішній ринок 166,56 м3;

Паркетна ломель дуб 27841,73 м2;

Пиломатеріали товарні 188,7 м3;

Фриза власна дуб, ясен 205,86 м3;

Фриза власна для ломелі 598,7 м3;

Облицювальна дощечка 952,8 м2;

Маливні пучки 647 с/м;

Ломель б/с 1090 м2.

3 Забезпечення сировиною і матеріалами.

Забезпечення підприємства сировиною здійснюється Ніжинським лісовим господарством з лісів що знаходяться поблизу Мринського паркетного цеху.

Основним видом сировини є деревина породи дуб, яку постачають автотранспортним засобом ,в круглому виді пиловника, де в подальшому виротовленню паркету з пиловнику на стрічковопильних верстатах,отримують не обрізну дошку товщиною 32 мм, потім на круглопильних верстатах роблять обрізну дошку.

З якої під час торцювання видаляють дефектні місця: сучки, тріщини, а також є недомустимою заболонь.

Після цього заготовки для паркету з примусками на механічну обробку деревини і на всихання пакують на піддони і везуть на інше підприємство висушувати, а сухі заготовки транспортують в паркетний цех для виготовлення паркету. А потім за допомогою автотранспорту відправляють на єкспорт по всій країні і за її межи.

4 Технологічні процеси , обладнання, транспортні засоби.

В паркетному цеху присутні такі технологічні процеси: як розкрій колоди.Оскільки сировина надходить в круглому виді. І отримуємо не обрізну дошку.потім на круглопильному верстаті для повздовзнього розкрою деревини отримуємо обрізну дошку, потім орізну дошку розкроюємо на круглопильних верстатах для поперечного розкрою сировини розрізаємо на заготовки де вже формуємо довжину чистових заготовок з примусками на механічну обробку деревини тобто на торцювання в розмір та на всихання. При цьому розкрою видаляються всі дефектні місця тому що паркет не повинен мати будь яких вад.

Після сушвння на паркетній лінії з заготовок для паркету виготовляють паркет, або ламель де спочатку фомується поперечний переріз нарізаються пази і гребні а потім ведеться формування довжини і нарізання пазів та гребнів на торцях заготовки і утворюється паркет або ламель.

На підриемстві присутнєтаке устаткування для обробітку деревини: ЦА-2, Ц6, MAGRA, MISTRA/PA4-PA6

круглопильний верстат з автоматичною подачею ЦА-2 призначений для повздовжнього розкрою дошки, бруса та рейки. станок застосовується на деревообробних підприємствах та лісопильних заводах.

круглопильний верстат з ручною подачею ц6 призначений для поперечно-повздовжнього розкрою дошки, бруса та рейки. станок застосовується на деревообробних підприємствах та лісопильних заводах.

Круглопильний верстат з автоматичною подачею ЦА-2 складається з таких складальних вузлів і складальних одиниць: станини, відсосу, ріжучого валу, верхнього подавального механізму,переднього подавального вальця, приводу ріжучого валу, обгороджуванням,редуктора механізму подачі, повздовжньої лінійки, протиивикидача, придавлюючого механізму, заднього подавального вальця, ркш.

станина

станина верстату складається із столу коробчастої форми і двох стійок,з'эднаних між собою знизу стяжкою. стіл і стійки – чавунно литі. в середині станини знаходяться два електродвигуни один з них приводить в дію ріжучий вал інший електродвигун для подачі з редуктором, ріжучий вал, передні і задні подавальні вальці, відсос. на верхній поверхні столу закріплений верхній подавальний механізм. проти викидач і огородження ланцюгових передач. до передньої частини станини закріплений кронштейн, на якому встановлена подовжня лінійка і притискний механізм. у бокових стінках столу є отвори для встановлення барабанного перемикача. з передньої і задньої сторони станина закрита кришками. електрошафа вмонтована в ліву стійку.

відсос

охоплює нижню частину пилки і служить для відведення тирси.

ріжучий вал

складається із корпусу, в пази якого запресовані два підшипники, в підшипниках змонтований вал. на один кінець валу насаджений шків, а на іншому закріплюється пилка.

верхній подавальний механізм

верхній подавальний механізм складається із двох кронштейнів які закріплені шарнірно на осі. на валу переднього кронштейну кріпиться подавальна пила, а на валу заднього – зубчастий з розклиню чим диском.

передній подавальний валець

передній подавальний валець обертається в кулько підшипникових опорах. обертання отримує від заднього вальця через ланцюгову передачу.

привід ріжучого валу

до ребристої чавунної плити прифланцьований електродвигун приводу ріжучого валу. плита кріпиться до стійки на чотирьох гвинтах. натяжка пасів здійснюється опусканням плити в пазах при ослаблених кріпильних гвинтах. після натягування пасів гвинти затягуються.

редуктор механізму подачі

редуктор представляє собою самостійний механізм, виставлений на станині. його призначення – зменшення числа обертів 3-ох швидкісного електродвигуна. на вихідному валу редуктора насаджена шестерня, через яку ланцюгом обертання передається на задній подавальний валець.

подовжня лінійка

подовжня лінійка служить для напряму матеріалу при розпилюванні. залежно від ширини відпилюваної дошки ліній­ку встановлюється за шкалою.

противикидач

противикидач служить для запобігання викидання дошки при розпилюванні.

притискний механізм служить для створення постійного притискання матеріалу до лінійки. має можливість пересування по кронштейну залежно від ширини матеріалу, що розпилюється.

використовується як пристосування при розпилюванні пиломатеріалу обріза.

електро устаткування

у електроустаткування верстата входять: електродвигун головного приводу, електродвигун подачі, пускова і захисна апаратура, електроапаратура, що здійснює гальмування проти­струмом, кнопкові станції, барабанний перемикач.

задній подавальний валець

задній подавальний валець обертається на підшипниках в опорах. обертання отримує від редуктора через ланцюгову передачу. із заднього подавального вальця обертання передається на верхній подавальний ­механізм, що дає,

через дві шестерні, проміжний валик і ланцюгова передача.

РКШ

гальмування валу електродвигуна здійснюється реле контролю швидкості, яке кріпиться до кожуха двигуна із заднього боку.

огородження

барабанний перемикач закритий обгороджуванням.

короткий опис конструкції і роботи верстата

Круглопилочний: верстат моделі "Ц6" складається з коробчатої станини, на якій розміщується стіл.

До передньої частини столу кріпиться кронштейн, на якому встановлена повздовжня лінійка.

Повздовжня лінійка забезпечує на­прамок подачі матеріалу при повздовжньому розпилюванні.

Залежно від ширини розпилю­ючого матеріалу продольна лінійка встановлюється за шкалою на потрібний розмір.

Лінійка фіксується маховичком.

На столі є поперечна лінійка, яка переміщається в "Т"-подібному пазу столу, розташованому паралельно площині пили.

Поперечна лінійка забезпечує напрям подачі матеріалу при поперечнопу розпилюванні і. розпилюванні під кутом від 0° до 135° до площини пили.

Пильний вал обертається на підшипниках в корпусі, встановленому на плиті.

Привід пильного валу здійснюється двома клиновими ременями від електро­двигуна, розташованого усередині ста­нини. Електродвигун змонтований на підмоторній плиті, яка шарнірно сполучена із станиною і плитою пильно­го валу.

Переміщення пильного валу по висоті здійснюється маховичком за допомогою гвинта і важеля. При підйомі опусканні плити пильного валу переміщається також і підмоторна плита з мотором, чим забезпечується постійна відстань між шківами.

На столі жорстко встановлено обгороджування, яке закриває верхню частину пили і забезпечує утримання заготовки від викидання її пилою на робітника. За пилою встановлено ніж, що розклинює, який пересувається залежно від діаметру і положення пили.

Нижня частина пили знаходиться в кожусі відсмоктування, укріпленого в середині станини. Відсмоктування призначене для відведення тирси і дрібних кускових відходів, до станини кріпиться шафа з электроаппратурой. Управління верстатом здійснюється кнопками "ПУСК" і "СТОП"

При зупинці верстата кнопкою «стоп» електросхема верстата забезпечує надійне гальмування пильного валу протиструмом за допомогою реле контролю розміщеному в ел. шафі.

MAGR стрічковопильний верстат призначений для розпилювання круглого сортименту на дошку , брус, і інші пилопатеріали

MISTRA/PA4-PA6 верстат для виготовлення ламелі або паркету, спочатку він виконує функцію чотирьох стороннього верстату а потім нарізаються шипи і провушини, далі він по принципу Ц2-К12 формує довжину паркету і нарізає на торці паз та гребінь.

В цеху перевезення здійснюється на вагонетках, за домомогою крану балки встановлюється колода на срічковопильному верстаті. А також за допомогою наземного колісного транспорту здійснюється перевезення матеріалів в цеху,

Для перевезення багато вагового предмету, або великогабаритного використовують автокар, також за домомогою автокари вантажиться готова продукція.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]