Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звит з практика к.ж.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
391.68 Кб
Скачать

5 Відведення відходів, шляхи їх використання.

На будь-якому деревообробному підприємстві утворюються відходи у вигляді збіжних рейок, та стужки.

Кускові відходи транспостуються за домомогою автокару на місце складування кускових відходів. Тирсу за допомогою каналі відведення тирси повітряним способом виводять в циклони.

Потім ці відходи вантажаться на транспортні засоби не змішуючи тирсу і кускові відходи одне з одним. Транспортують на дільницю сушіння деревини і використовують як паливо для сушильних камер для того щоб заощадити свої кошти на сушіння власної деревини.

Також кускові відходи деревини з паркетного цеху постачають жителям села міского типу за кошти. А жителі цього населеного пункту використовують для пічного опалення будівель.

А підприємство в свою чергу одразу отримує прибуток що є вигідним для підприємства першими в отримання кускових відходів як правило стають працівники дільниці розкрою деревини та працівники паркетного цеху.

6 Режим роботи цехів.

Цех переробки деревини працює в одну зміну яка триває вісім годин.

Початок робочого дня починається о 8.00 де всі працівники знаходяться біля своїхробочих місць чекають на вказівки майстра цеху кому яку роботу виконувати і в якому об'ємі.

Через кожні 2 години працівники відмочивають 15 хвилин. З 12.00 по 13.00 триває обідня перерва.

Робочий час працівників закінчується в 16.45, після чого кожен працівник прибирає своє робоче місце. Йде до роздягальні і переодягається.

7 Енергозабезпеченість деревообробних цехів.

Енергозабезпеченість деревообробних цехів на базі проходження практики де мені довелося її проходити афтономне.

Електро енергія по лініям електро передач підходить до власного електричного трансформатору в якому з 1000 вольт електро енергія змінює напругу до 220 і 380 вольт потім за домомогою ліній електро передач підходить до деревообробних цехів там електро енергія грає велику роль.

Вона служить одним з головних факторів за допомогою них двигуни верстатів приводяться в дію.

Також електро енергія в цеху служить для освтлення виробничого приміщення в вечірні години роботи і підчас пасмурних днів.

Вона служить і приводить в дію кран- балку.

8 Конструкторські креслення випухеної продукції, технологічні карти.

Ломель

Поштучний перкет

9 Забезпеченість кадрами.

На мринскому паркетному цехові працює 38 особ.

Начальник цеху 1 чоловік.

Водій автокара 1 чоловік.

Майтер цеху 2 чоловіки.

Електрик 1 чоловік.

Наладчик інструменту 1 чоловік.

Бухгалтер 1 чоловік.

Робітники цеху 31 чоловік.

10 Стан охорони праці та охорони навколишнього середовища напідприємстві.

Стан охорони праці на підприємстві де мені довелось проходити виробничу переддипломну практику добрий. Тому що всі працівники добре знають правила техніки безпеки на обочих місцях. До того ж там щоденно зійснюється адміністративно громадський контроль, вчасно проводиться повторний інструктаж і перевірка знань працівників. Всі робітники паркетного цеху дотримуються проти пожежної безпеки. Палять тільки у спеціально відведених місцях. В цеху присутні засоби пожежо гасіння вогнегасники, ящики з піском, ломи і сокири а такох лопати і відра.

Щодо охорони навколишнього середовища то в цеху все добре, оскільки в своєму виробництві вони не використовують токсичних речовин. Кускові відходи не піддають утилізації у вигляді спалювання. Також вони не використовують велику кількість води в технологічному процесі виготовлення поштучного паркету і ломелі. Яка необхідна при пресуванні дерево волокнистих та дерево стружкових плит. Вода використовується тільки для санітарії, та в якості рідини для очищення ріжучого інструменту на стічковопильних верстатах.

Загалом на підриємстві з охороною праці і з охороною навколишнбого середовища все добре.

Відсутні будь-які право порушення що до питань з охорони праці та нанесенню шкоди навколишньому середовищу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]