Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВСТУП.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.2 Mб
Скачать

Основні принципи організації пральні

При проектуванні пральні необхідно, в першу чергу, вирішити проблему перетину потоків брудного і чистого білизни. Для досягнення цієї мети, як правило, в пральні цеху організовується 2 входи:

  • через перший проводиться ввезення брудної білизни

  • через другий вивозиться чиста.

Примітка. Для чистої і брудної білизни повинні бути передбачені 2 окремих приміщення.  До етапу прання необхідно провести сортування білизни за складом, ступенем забруднення і кольором. Залежно від ступеня забруднення можуть застосовуватися спеціальні програми прання, які не можуть бути застосовані для слабозабруднених або неміцних виробів.  Бавовняні вироби повинні стиратися окремо від махрових виробів. Спеціальні миючі засоби, а також особливі делікатні режими прання застосовуються при роботі з білизною з натуральних волокон (шовк, вовняні вироби).  Основні етапи прання в пральні:

  • Збір, транспортування та зберігання брудної білизни

  • Сортування білизни за складом, кольором і ступенем забруднення

  • Прання білизни

  • Сушіння та прасування білизни

  • Зберігання чистої білизни

  • Транспортування чистої білизни

Покриття підлоги і стін цеху пральні. Необхідно забезпечити повну гідроізоляцію підлоги пральні. Бажано забезпечити нахил підлоги та наявність зливних трапів. Рекомендована висота поверхні стіни, викладеної плиткою: не менше 2 м від підлоги.  Вимоги по електриці регламентуються діючими ПЕУ і СНіПами для приміщень з підвищеною вологістю. Необхідно використовувати силову електропроводку, розраховану з урахуванням споживаної потужності обладнання.  Підключення до водопроводу. Для пральних машин необхідне підключення до каналізації. Якщо машини встановлюються нижче рівня каналізації (підвальні приміщення) необхідно встановити додаткову зливну помпу (опція до пральних машин). Якщо рівень жорсткості води перевищує 7 мг.екв / л., необхідно застосовувати системи пом'якшення та фільтрації води, що підводиться, для зниження жорсткості води і зменшення ризику утворення накипу на нагрівальних елементах машини.  Вентиляція приміщень. Вентиляція пралень і прасувальних цехів повинна бути припливно-витяжною. Вентиляція, як правило, підводиться до сушильних машин, а також до прасувальних катків і каландрів.

Оборудование для ресторанов

Надійність економічність, функціональність, довговічність, універсальність.

.

Для того чтобы открыть свой ресторан или же кафе, необходимо не только нанять хороших поваров, продумать красивый и запоминающийся дизайн, но, также, и закупить качественную технику, которая будет отличаться функциональностью, надёжностью и долговечностью. На кухне любого ресторана всегда будут необходимыми печи конвекционные, поскольку они предназначены для выпечки слоеного теста, различных хлебобулочных и кондитерских изделий. Пароконвектоматы вообще являются незаменимым элементом кухонного оборудования. С помощью такого аппарата можно жарить, варить, парить продукты, которые, после обработки в пароконвектомате никогда не утратят своих полезных свойств. Кроме того, на кухне должно быть замораживающее оборудование, как, например, холодильные столы, которые могут обеспечить охлаждение любых видов пищи. Именно на таких столах сохраняют некоторые блюда, которые необходимо держать в определённом тепловом режиме. Конечно же, ни один ресторан не сможет обойтись без такого оборудования, как мясорубки промышленные. Только они помогут быстро и эффективно измельчить мясо в больших количествах. Посудомоечные машины FAGOR, DIHR и другие – это необходимость для любой современной кухни. Благодаря своей многофункциональности, такие аппараты помогают значительно ускорить производительность труда.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]