Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Кухта.docx
Скачиваний:
23
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
149.76 Кб
Скачать

3.3. Аналіз споживачів

З підсиленням конкуренції учасники активніше намагаються завоювати переваги споживачів і за рахунок цього максимізувати прибутки фірми. Успішна діяльність компанії, як на внутрішньому так і на зовнішніх ринках, залежить від ставлення споживачів до продукції.

ТОВ «ЕЛКОМ» працює тільки на ринку України.

Одним з основних завдань маркетингу є поповнення та утримання існуючої клієнтської бази, основний склад якої становлять лояльні споживачі. Тому значну роль для вдосконалення діяльності ТОВ «ЕЛКОМ» відіграє дослідження лояльних споживачів його продукції, а також вжиття заходів по залученню нових споживачів, як от наприклад:

  • проведення опитувань потенційних клієнтів продукції компанії;

  • враховувати результати проведених опитувань в подальшій діяльності;

  • залучення консультантів для тісніших відносин зі клієнтами.

Основними клієнтами на підприємстві є:

  1. Форум Банк

  2. Промислово-фінансовий банк

  3. Євротек

  4. Банк Народний Капітал

  5. Украфлора

  6. Картель-преса

Одним з найбільших клієнтів підприємства є Форум Банк, Банк Народний Капітал, Євротек.

3.4. Аналіз контактних аудиторій

Контактні аудиторії – це групи, що виявляють інтерес до діяльності фірми і можуть вплинути на досягнення поставлених цілей.

Взаємини з контактними аудиторіями мають будуватися за схемою: максимальне заохочення до співробітництва одних (спонсорів, консультантів, журналістів) і врахування можливих дій інших (податкова, пожежна інспекції, санітарно-епідеміологічний контроль та ін.).

  1. Найбільш вагомими контактними аудиторіями ТОВ «ЕЛКОМ» є співробітництво з фінансовими установами: Промислово-фінансовий банк та Банк Форум, що надають компанії всі необхідні фінансові послуги.

Також важливими серед контактних аудиторій компанії є різноманітні журнали (Космополітен, Женский Журнал), з якими компанія постійно намагається підтримувати співпрацю та по можливості і випадку співпраця з телеканалами (Новий Канал).

3.5. Оцінювання впливу факторів маркетингового макросередовища на діяльність підприємства

Маркетингове макросередовище – це ті фактори, якими фірма не може безпосередньо керувати, але які впливають на її маркетингову діяльність. До маркетингового макросередовища належать: економічне середовище, демографія, політичне середовище, НТП, культура, природне середовище.

На діяльність ТОВ «ЕЛКОМ» впивають головним чином наступні фактори макросередовища:

Економічні:

  • нестабільність курсу валют;

  • фінансова криза в Україні;

  • низький рівень купівельної спроможності та доходів населення.

  • Політико - законодавчі:

  • нестабільна політична ситуація в країні.

  • Науково - технічний прогрес:

  • введення новітніх технологій дає значну перевагу над конкурентами.

Таким чином, підприємству важливо для її ефективної діяльності уважно спостерігати і швидко реагувати та пристосовуватись до змін макросередовища, що оточує фірму.

Розділ 4 характеристика сильних та слабких сторін, маркетингових можливостей та загроз підприємства

SWOT - аналіз - це аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища організації. Аналізу підлягають сильні сторони (Strength), слабкі сторони (Weakness) внутрішнього середовища, а також можливості (Opportunities) і загрози (Threats) зовнішнього середовища організації. Методологія SWOT-аналізу передбачає спочатку виявлення сильних і слабких сторін, можливостей і загроз, після цього встановлення зв'язків між ними, які в подальшому можуть бути використані для формулювання стратегії організації.В матриці SWOT - аналізу містяться чотири принципово різні зони, а саме: ринкові можливості у поєднанні з сильними сторонами діяльності підприємства (зона 1), ринкові можливості у поєднанні зі слабкими сторонами (зона 2), ринкові загрози у поєднанні з сильними сторонами діяльності підприємства (зона 3) та ринкові загрози в поєднанні з слабкими сторонами діяльності підприємства (зона 4).

Останню зону (4) з розгляду зазвичай вилучають. Природно, найкращою є зона (1), проте зони (2) і (3) теж варто брати до уваги (фахівці стверджують, що їх варто брати до уваги у разі вичерпання потенціалу зони (1) і достатності відповідних ресурсів). Також слід враховувати, що можливості та загрози за певних обставин можуть мінятися місцями. Якщо своєчасно зреагувати на загрозу підприємства вона може стати можливістю, і навпаки втрачена можливість може перейти в зону загроз.

Проаналізувавши господарську та фінансову діяльність підприємства можна виявити його сильні і слабкі сторони, можливості та потенційні

загрози, а також скласти матрицю SWOT-аналізу. SWOT - аналіз ТОВ «ЕЛКОМ» представлено в табл.4.1.

Таблиця 4.1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]