Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора б.о..docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
215.65 Кб
Скачать

78.Б.О. Нерозподілених прибутків(непокритих збитків)

Нерозподілений прибуток (непокритий збиток) є складовою час­тиною власного капіталу, що залишається у підприємства після виплати доходів власникам та формування резервного капіталу.

Для обліку нерозподіленого прибутку (непокритих збитків) у Плані рахунків призначений рахунок 44 «Нерозподілені прибутки (непокриті збитки)». На цьому рахунку ведуть облік нерозподіленого прибутку та непокритих збитків, а також суми прибутку поточного та минулого року, що використаний у звітному році.

Рахунок 44 «Нерозподілені прибутки (непокриті збитки)» має такі субрахунки:

441 «Прибуток нерозподілений»

442 «Непокриті збитки»

443 «Прибуток, використаний у звітному періоді».

79.Бухгалтерський обік та фінансова звітність у розвинених країнах світу

----------------

80.Принципи формування фінансової звітності та консолідованої звітності в Україні

Принципи підготовки та складання фінансової звітності містять такі основоположні припущення:

  • облік за методом нарахування, згідно з яким результати операцій та інших подій визнаються за фактом їх вчинення, (а не тоді, коли грошові кошти або їх еквіваленти отримані і виплачені). Застосування цього методу означає, що на кожну звітну дату проводиться нарахування відповідних доходів і витрат компанії;

  • безперервність діяльності компанії. Відповідно до цього принципу при складанні фінансової звітності мається на увазі, що компанія діє і буде діяти в доступному для огляду майбутньому. Компанія не збирається і не потребує ліквідації або суттєвому скороченні масштабів своєї діяльності. У разі очікування припинення діяльності компанії, її банкрутства звітність повинна бути складена виходячи з припущення, що всі активи будуть продані за ліквідаційною вартістю.

Консолідована фінансова звітність — фінансова звітність, яка відображає фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів юридичної особи та її дочірніх підприємств як єдиної економічної одиниці.[1] Вперше консолідована звітність з'явилась у США на початку XX століття, коли характерною особливістю економічного розвитку того періоду стали злиття, придбання одних підприємств іншими та формування в результаті таких процесів економічних гігантів. В 1901 році американською компанією Дж. П. Моргана "United States Steel Company" було підготовлено і представлено консолідований бухгалтерський звіт.

еобхідність представлення консолідованої звітності в Україні викликана появою холдингових компаній, концернів, інших груп, а також акціонерних товариств зі знач­ною кількістю дочірніх підприємств.

Проте, незважаючи на вище вказаний фактор, представлення консолідованої звітності стало реальним лише з прийняттям національних стандартів бухгалтерського обліку, зокрема стандарту "Консолідована фінансова звітність". До цього моменту групи підприємств, пов'язаних між собою системою участі, складали зведену звітність за традиційною методикою з використанням елементів консолідації.

Відповідно до “Загальних вимог до фінансової звітності” консолідована фінансова звітність — це звітність, яка відображає фінансовий стан і результати діяльності юридичної особи та її дочірніх підприємств як єдиної економічної одиниці.

Вона містить консолідовані:

  • 1)баланс;

  • 2)звіт про фінансові результати;

  • 3)звіт про рух грошових коштів;

  • 4)звіт про власний капітал;

  • 5)примітки до консолідованої звітності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]