Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ustatkuvannya_2.docx
Скачиваний:
1079
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
402.8 Кб
Скачать

57. Вимоги до м’яких меблів, класифікація, номенклатура м'яких меблів.

При замовленні меблів для готельних номерів в основному обумовлюється створення спеціальних заокруглень «антивандальних торців», і вибирається особливо міцна оббивка на м'які меблі, а так само особливі механізми, що рухаються і різні частини меблів. Така меблі повинна легко піддаватися ремонту, оббивка — мати стійкість до хімічного впливу і дії сонячного світла.

Матеріалами, з яких буде виготовлена меблі так само варто приділити увагу, вони повинні мати підвищену міцність і зносостійкість, бути стійкими до механічних пошкоджень, а так само повинні відповідати нормам з вогнестійкості, термостійкості.

58. Вимоги до корпусних меблів, класифікація, номенклатура корпусних меблів.

59. Характеристика устаткування для прибирання в готелях.

60. Класифікація та принцип роботи пилососів.

Пилосос - пристрій, який створює розрідження повітря за допомогою повітряного компресора, що дозволяє йому всмоктувати пил і бруд; пил збирається, фільтрується системою всередині пилососа.

Пилососи класифікують:

- За видом прибирання (сухим, вологим);

- за рівнем потужності: (малопотужні, середньої, підвищеної потужності);

- за типом управління: (провідні, на інфрачервоних променях, на радіохвилях).

Виділяють ряд інших типів: побутові, помпові, ручні, ранцеві, вбудовані, стаціонарні, професійні для сухого прибирання, професійні миючі, вибухобезпечні, для спеціального пилу.

Основними вузлами сучасного пилососа є колекторний електродвигун, вентилятор та очищувач повітря, вмонтовані в корпус. Комплектуються гофрованим шлангом з різними насадками і системою фільтрів.

Принцип роботи пилососа, достатньо, простий. За великим рахунком, пилосос складається з трьох основних вузлів. Це електродвигун, насос і фільтр. Робота полягає тому, що електродвигун за допомогою насоса створює розрідження повітря під щіткою пилососа. За рахунок цього, пил і бруд засмоктуються в пилосос, а потім повітря очищається від них фільтром. Ось, власне, і все. Існуючі, в даний час, різні види пилососів, є лише варіаціями на цю тему. У них можуть використовуватися різні типи фільтрів, різні насоси, але суть залишається одна і та ж.

Найважливішим елементом пилососа є його фільтр. Без ефективної фільтрації, пилосос буде просто піднімати пил з підлоги та викидати його знову в повітря. За сучасними мірками, затримка навіть 99% пилу не забезпечує необхідного рівня чистоти повітря, оскільки саме в останньому 1% пилу містяться бактерії, віруси та алергени. Тому, якісним рівнем фільтрації вважається затримка 99,95% пилу або частинок не більше 0,3 мікрона. Для того, щоб добитися цього показника використовується кілька ступенів очищення повітря.

Часто покупці пилососів «купуються» на потужність, яку виробники вказують великими літерами на упаковках. Але, треба розрізняти потужність роботи електродвигуна, і потужність всмоктування. Це не одне і те ж, хоча і один з одним вони взаємопов’язані. Потужність, що вказується на упаковках, як правило, це пікова потужність, яку може видати двигун. Але працювати на ній він може обмежений час. І експлуатувати пилосос в такому режимі, це прямий шлях до поломки агрегату. Потужність всмоктування в 2-3 рази менше потужності роботи двигуна. Чому? Так, тому що потужність двигуна розсіюється на реалізацію інших функцій пилососа, також ніхто не скасовував і банальне ККД. Про це не треба забувати. Так, що якщо у вас на коробці вказана потужність в 1500 Вт, то добре, якщо потужність всмоктування складе 500 Вт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]