Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Потапенко_книга

.pdf
Скачиваний:
201
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
5.97 Mб
Скачать

«Як стверджує академік Шипунов, кожна хвильова функція – це носій сутності... прибори зафіксували існування «позитивно заряджених» «електронних матриць» (а ми будемо говорити «позитивних сутностей») та негативно заряджених електронних матриць» чи, за нашою термінологією, «негативних сутностей». Було доведено, що позитивні сутності здатні створювати, творити, негативні сутності – лише руйнувати».

трирічні дослідження дозволили зробити висновок: ці сутності «люблять» промислові підприємства, особливо димарі, стічні труби, різні стоки та викиди, завжди збирається над пожежами, і,

що найголовніше для нас із вами, миттєво, ніби за сигналом, оточують роздратовану, злу людину чи ту, яка перебуває в депресії. (розрадна наша – О.п.) (Якими ж пророчими є християнські канони, що називають гординю, хулу, ненависть, смуток чи не найбільшими гріхами людей!!). учені зробили висновок: ці низькочастотні сутності підзаряджаються низькочастотними (негативними) енергіями людини. Людина стає джерелом низькочастотної енергії під час сварки, злісті, лайки, депресії. такі почуття, як заздрість, злобливість, зненависть є виявом низькочастотної енергії. уся низькочастотна нечисть вступає в резонанс із нашими негативними виявами, а водночас підзаряджає і нас!. Ось чому краще посміхатися, любити, прощати!. вам же буде значно корисніше!

Якими ж геніальними були наші пращури, коли інтуїтивно відчували добрих і злих духів!

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.48.

«О. Острахін та в. Сочеванова показали, що якщо енергетична структура людини (вони назвали її квантовими оболонками) не отримує живлення, вона розпадається. період напіврозпаду – 9 діб, а повного – 40 діб. Ці терміни, як бачимо, збігаються з традиційними для західної цивілізації термінами поминання померлих. Саме в ці дні відбувається енергетичне підживлення квантових

90

оболонок думками та почуттями рідних і друзів». дуже цікавим є той факт, що саме через 40 діб після воскресіння припинилися зустрічі Ісуса Христа з людьми!

Таємниці Духу Слова. – К. : Міленіум, 2012. – С.123.

...в 1997 році у міжнародній асоціації авторських винаходів під номером А-079 було зареєстроване фантастичне відкриття в галузі теорії людини: організм людини має здатність об’єднуватися енергією та інформацією клітин свого фізичного тіла... тобто інформація впливає на нашу психіку і змінює не лише свідомість, але й клітини тіла!.. в.Ю. та т.С. тихоплави роблять таке застереження: «Адже ж які думки людини, який інформаційний простір, у якому вона живе, такий стан її організму, її спосіб життя, така й спадщина, що генетично передається нащадкам. уявляєте, яке інформаційне поле ми, жителі планети, створили своїми думками про гроші і розваги як основні атрибути життя, своєю злобою і ненавистю, чиновниками та владою, заздрістю у ставленні до багатих і сусідів, і, нарешті, грабунками, насильством та війнами. ми і наші діти отримуємо сьогодні те, за що «боролися» і що будували багато десятиліть: рак, СНІд, наркотики, вбивства, а на вершині всього цього – повна байдужість людей одне до одного!.. Людство мутує і деградує! Який вихід? Автори наголошують: «А думки про Бога, про тонкий Світ, про вселенську Свідомість є найсильнішим засобом очищення інформаційного життєвого простору людини».

вірте, любіть, прощайте, люди!

Лінгвоконцептологія. – К. :Освіта України, 2010. – С.11-12.

під час покаяння з людини скидається значна кількість психоенергетичного бруду. Отже, вона стає чистішою у всіх відношеннях, і їй стає легше жити і працювати в нашому світі...

Аось як пояснюють науковці цілительну силу покаяння (див.

в.Ю. Рогожкин. Эниология (Р., 2002. – С.193): «Якщо людина

91

усвідомила хибність зробленого чи, інакше кажучи, покаялася, то відбувається корекція негативно-причинових наслідків зв’язків в Інформаційних полях. враховуючи матеріальність мислеформ, можна зрозуміти, що гріх – не конкретна фізична дія, а ментальна причина, яка народила цю дію».

у книзі в.п. москальця «психологія релігії» ( к., 2004. – С.190-191) стверджується аналогічне: «Зовсім недавно психотерапія остаточно переконалася в тому, що завжди доводили гуманістичні релігії: н е м а є і н ш и х л і к і в д л я д у ш і, к р і м

л ю б о в і».

Таємниці Духу Слова. – К. : Міленіум, 2012. – С.130.

Іяк висновок, Р. моуді наголошує (Жизнь после смерти. есть ли жизнь после смерти? / пер. с агнл. – м.: ООО Издательство «София», 2007. – С.88): «дійсно, «уроки», які люди здобули зі своєї зустрічі зі смертю, у всіх випадках дивовижно схожі. майже всі підкреслюють, що найважливіше в житті – плекати в собі любов до оточуючих, любов всеохоплюючу, нічим необумовлену, безкорисливу та глибоку... Окрім того, багато з опитаних підкреслювали важливість набуття знань, яке триває вічно. Більшість твердили, що у них з’явилося бажання стати досконалішим, морально чистішим».

Таємниці Духу Слова. – К. : Міленіум, 2012. – С.141.

Найбільше враження на всіх, хто пережив клінічну смерть і «повернувся», справила зустріч із незвичайно яскравим світлом: «Як правило, спочатку світло буває темним, незабаром воно стає все яскравішим, коли не досягає неземного сіяння. І хоча це Світло (пацієнти зазавичай кажуть, що воно «біле» та «ясне») було незвичайно яскраве, багато хто підкреслює, що воно не засліплює їх, не заважає бачити інші предмети, від нього не було боляче очам (можливо, тому що не було фізичних очей, які можна засліпити).

92

Не дивлячись на незвичайність такої заяви, жоден із пацієнтів не сумнівався, що це була жива істота, істота зі світла. вона, напевне, мала особистість. Любов та тепло, які вона випромінювала, неможливо описати словами. той, хто помирав, був оточений незвичайним теплом та світлом, цілковито ними поглинутий. у присутності Сяючої істоти він відчуває себе цілком вільним, його приймають таким, яким він є. до цього Світла притягує нездоланна сила любові.

Цікаво, що описи Світлоносної істоти в перважній більшості не відрізняються від наведеного. проте сприйняття того, чим воно являється, у багатьох випадках різне і залежить від релігійної приналежності, освіти та переконань особистості.

так, наприклад, більшість християн вважають, що це Світло – не що інше, як Христос... Чоловік та жінка іудеї впізнали в ньому ангела... думка, яку кожен із пацієнтів намагався вимовити, полягала в тому, що ця істота була посланцем або провідником...

Лінгвоконцептологія. – К. :Освіта України, 2010. – С.181-182.

дж. ейвері пише: «Любов – це енергія, яка така ж реальна, як і щільна матерія. Любов – настільки ж відчутна і могутня сила, що здатна дати зцілення людині тоді, коли всі інші методи вже не допомагають. Створюється враження, що вона видаляє із нашого тіла хворі тканини і забезпечує їм здорову заміну... Людству посилається універсальна загальнолюдська любов, яка виходить із відкритої сердечної чакри».

А тепер згадайте Біблію: «Бог є любов».

Таємниці Духу Слова. – К. : Міленіум, 2012. – С.201.

відоме гасло «Людина – вінець природи» – це міф, фантом, облуда. мікроскоп відкрив людині її велич, а телескоп – її мізерність. Людина ще має стати вінцем природи. Є мудра святоотецька формула: «Бог став людиною, щоб людина змогла стати

93

Богом». та для цього їй треба осягнути усю мудрість попередніх поколінь. Стати не «хамо», а «хомо сапієнс». Стати за рівнем

Духу Христом!

Таємниці символів, чисел, алфавітів. – К. : ТОВ «ІІІ, Лтд», 1997. – С.5-6.

увсесвіті існує Гармонія, пізнавши яку, Людина стане щасливою. у міфології, Біблії, кабалі, символіці уміщено приховані великі Знання і мудрість, збагнувши які, ми станемо ближче до Бога, Логоса, всесвітнього Розуму. у світі все взаємопов’язано, взаємоспричинено. На нашу думку, не існує нероздільної глухої стіни між матерією і духом. Людство має майбутнє за однієї умови: якщо творіння свого одухотвореного розуму спрямує лише на добро!

Таємниці символів, чисел, алфавітів. – К. : ТОВ «ІІІ, Лтд», 1997. – С.203.

Насправді, вбиваючи (фізично чи морально, словом) іншого, – ви вбиваєте самі себе. А найстрашніший смертельний гріх – це вбивство власної божественної душі. вчені, богослови в останні роки дійшли дивовижної згоди: душа людини має більшу значимість і цінність, аніж увесь матеріальний всесвіт!

Лінгвокультурологія. – К. :Міленіум, 2011. – С.7.

українська душа випромінює щемливий запах чорнобривців, любистку, матіоли, оповита білим цвітом травневої вишні, бринінням рожевих мальв на причілку хати, голубиними рушниками, що виграють кольоровим різноцвіттям, лагідною маминою колисанкою та чарівною бабусиною казкою.

українська душа злітає в небо мелодійною піснею, тужливо бринить журавлиними ключами, кохає лебединою вірністю та чи-

94

стотою. Наша душа – у золотодзвінних медових кружалах соняхів і химерних писанках, у живодайних хвилях дніпра, у могутньому вогненному слові великого кобзаря.

водночас вона – у порядних підприємцях-меценатах, що допомагають сиротам, інвалідам, у бізнесменах, які налагоджують виробництво найсучаснішої техніки, уміють вигідно продавати і купувати; у сміливих політиках, державотворцях, котрі посправжньому дбають про народ.

Наша душа – у благовісному тридзвоні Софії київської, собору Святого Юрія, синьому ладані і благодаті Духа Святого, у стражданні та воскресінні Господа Ісуса Христа!

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.3. Лінгвокультурологія. – К. :Міленіум, 2011. – С.126.

пісня, як відомо, душа народу, його лебедина чистота і пам’ять серця. Ще кілька тисяч років тому піфагорійці вважали: усе існуюче має свій голос. кожен елемент у природі має власний нотний ключ. Людина, на жаль не змогла утримати в собі божественну мелодію, тому що її душа заплуталась в ілюзії матеріального існування. коли людина звільнить себе від тягаря нижчого світу, вона почує гармонійну музику небесних сфер.

Найважливіша і найважча справа на цій грішній і прекрасні землі – очистити душу. Духовність не можна набути лише розумом, інтелектуальними надбаннями. вони нічого не варті, якщо не пройшли крізь серце. Слова творчість та творець спільнокореневі не випадково. Існує така глибока думка: Бог створив всесвіт не до кінця. він дав людині свободу, щоб вона сама продовжувала творити світ за законами краси і любові.

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.34-35.

Людина належить до двох світів – земного та небесного, матеріального та духовного. Саме в духовній природі людини відо-

95

бражається образ Божий. А це є гарантією і реальною можливістю богоуподібнення людини. Богоуподібнення означає не що інше, безперервний процес зростання духовності.

Церква вказує такі шляхи осягнення духовності:

1)жити за заповідями Христа;

2)робити добрі справи;

3)молитися. у подвигові молитви людина бачить Бога, переживає радість спілкування з Ним, очищається.

молитва – це концентрація кращої частини самого себе і пропозиція її для союзу з вищими силами. молитва, щоб бути справжньою істиною, повинна бути криком серця. молитва – невимушений крик душі до свого Бога. Справжня молитва – це голос душі, яка готова до єднання з Богом.

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.62.

На думку вчених, коли над свічкою читають молитви, звукові вібрації викликають коливання плазми і вона перетворює їх у торсійні хвилі, які піднімаються до Бога. Більше того, молитви викликають зворотний ефект – на людину сходить Божа благодать, яка зцілює і душу, і тіло».

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.63.

узагальнюючи все вищесказане, можна ще раз підкреслити, що духовність, невід’ємними складовими якої є свобода і відповідальність, не сумісна з будь-яким насильництвом. Її не можна надати людині ззовні, можна лише сформувати відповідні умови для її пробудження та подальшого саморозвитку. Оскільки духовність міститься в тому, що людину не штовхають інстинкти, а притягують цінності (в. Франкл), то турбота про пробудження, формування та саморозвиток духовності дитини – це створення відповідних «полів тяжіння»: «поля» свободи та творчості, «поля» любові та довіри до світу; «поля» тяжіння гуманістичних цінностей.

96

І, бузумовно, необхідною підставою саморозвитку духу є особисті зусилля людини. Духовністю не можна оволодіти раз і назавжди, як якоюсь річчю чи «вищою» ознакою. можна лише бути (чи не бути) духовним, що потребує безперервних особистих зусиль.

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.65.

додамо, що мудрість навчає: немає сенсу боротися постійно з пітьмою. треба збільшувати потік Світла Любові і Духу. кожна людина має відділити у своїй душі світло від пітьми! кожен може і повинен стати Світлом, хто меншим, хто більшим. І це зовсім не важко.

просто скажіть сусідові тепле слово, посміхніться колезі, учням, подаруйте дружині, матері квіти, підтримайте в горі ближнього, допоможіть бідуючому...

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.69.

На нашу думку, справжня духовна особистість – це високо ерудована, культурна, глибоко моральна людина, котра опанувала національними та загальнолюдськими цінностями. Це людина, яка творить світ за законами краси, уміє й хоче віддавати ближньому знання, тепло душі, Людина, яка розп’яла своє тваринне «его», у серці якої «живе Христос».

Людина, котра вміє каятися, прощати, любити. Людина, яка розуміє, що дух та душа – безсмертні. І кожен з нас має віднайти Царство Небесне усередині свого єства.

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.73.

таким чином, найважливіша потреба людини – це потреба здолати своє відособлення, вирватися із полону самотності...

Це пристрасне устремління до єднасті з іншою людиною могутніше від інших людських бажань.Це найголовніша пристрасть. Без любові людство не змогло б прожити навіть дня...

97

«Любити – значить передусім віддавати, а не отримувати...

Але найголовніше – віддавати не матеріальне, а специфічні людські цінності. Що ж віддає одна людина іншій? Вона ділиться з іншою сама собою, своїм життя, найдорожчим, що в неї є..., своєю радістю, своїми інтересами, своїми думками, знаннями, своїм настроєм, своїм смутком...

таким чином, ділячись своїм життям, людина збагачує іншу, збільшуючи її життєву силу...

« ©Žƒв є сила, яка народжує ‚©Žƒ‰».

Любов – це завжди турбота, відповідальність. третя складова ‚©- Žƒ‰- – повага. повага – це не страх і не благовоління;... Поважати людину – означає бути зацікавленому в тому, щоб вона розвивалася своїм власним шляхом.

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.174.

...мудрість – це синтез усіх знань, накопичених людством в ім’я добра і краси, це уміння любити себе, ближніх, Бога, навіть ворогів; це – бажання очистити душу, стати світлішим, ніж ти є; це – бажання віддати свої знання, уміння, любов, це творчість.

вважаю, що інтуїція, озаріння, інсайт, яснобачення – це яскраві промінці Божественної премудрості!

у слов’ян мудрецями вважалися волхви (відуни, кудесники), жерці дохристиянської Русі, служителі язичницького культу.

Їх називали посередниками між богами та людьми, володарями таємниць природи, чар, астрологами, цілителями, ясновидцями. На Русі-україні наближені до небесної потаємної мудрості були чаклуни, ворожки, знахарі, поети.

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.193.

...усі люди перебувають одне з одним у родинних зв’язках і безперервно відбувається змішування генетичного фонду».

у кінці минулого століття генетики підтвердили це! «Генетиний аналіз свідчить про те, що всі сучасні люди походять від одно-

98

го племені, що жило на території Східної Африки (у тому числі й ефіопії), і лише близько 50-60 тис. років тому почало розселятися у Європі та іншому світі (е. Арзунян). Отже, всі ми маємо єдиного предка, що і записано в Біблії!

Лінгвоконцептологія. – К. :Освіта України, 2010. – С.27.

таким чином, мудреці-езотерики протягом тисячоліть обстоювали одну думку: при зовнішній багатоманітності всі люди – єдині, Бог у них – один. Благом для людства є саме віднаходження того, що об’єднує, а не роз’єднує народи, нації, релігії.

Лінгвоконцептологія. – К. :Освіта України, 2010. – С.66.

Рослини, дерева реагують на виявлення почуттів людини. І вони задумані Творцем так, щоб допомагти людині жити рідісно і щасливо на цій Землі. вони прагнуть висловити свою любовдо людини своїми квітами, ароматами, плодами, лікувальними властивостями. А з тими рослинами та деревами, з якими людина вступає у безпосередній контакт, формується для неї Простір істинної ©Žƒ‰-! Чим більше таких рослинідерев,зякимиспілкуєтьсялюдина,тимширшийпростірлюбові вони сформують. Рослини, дерева не лукавлять, нічого не просять, вони прагнуть лише віддати. Це досконала безумовна Любов!

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.130.

Аура будь-якої квітки, якщо ви підходите до неї з думкою зірвати, стає сірою від жаху. вона знає, що ви її зараз зірвете... Не можна цього робити... кожна рослина, кожна тварина – це ‚ƒ‰ƒ

життя, і людина – також ‚ƒ‰ƒ життя...

Саджайте квіти, люди добрі, саджайте ліси, даруйте теплі слова людям! Це необхідно. Навіть люди не совсім добрі поступово стають кращими, якщо саджають рослини та дерева». (м. топенкова)

Дух. Любов. Творчість. – К. :Міленіум, 2007. – С.153-154.

99