Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інтелектуальна власність РГР.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.09 Mб
Скачать

5. Композиції з паперу

Складання квітів з паперу - заняття захопливе. А складаннякомпозицій з квітів - справжня творчість, де все залежить від смаку і фантазії художника. Квіти і листя до них можна скласти за кресленнями. У такій композиції передається настрій, сприйняття світу, душа.

Композиції запропоновані вашій увазі, те саме що мистецтву ікебани. Це синтез традиції і фантазії, спроба відтворити з паперу чудовий куточок живої природи, де квіти і трави ростуть, буйствують, а не зрізані і зібранів букет. Опорою рослинам і оригінальним декором служать паперові трубочки.

Щоб скласти лілію або чотирилисник, спочатку необхідно скластибазову форму "подвійної квадрат".

Потрібно скласти квадрат паперу навпіл, щоб вийшов прямокутник. Необхідно розгорнути лист і повернути його. Зробити те ж саме ще раз. Знову розгорнути лист. Перегнути по діагоналі. Перевернути лист на іншусторону і перегнути за іншою діагоналі . Акуратно розгорнути лист і натиснути пальцем на центр. Папір сама складеться в "подвійної квадрат". Після цього, можна приступити до створення квітів, для квіткової композиції.

Висновок

Головний фактор зростання популярності цього мистецтва – це ентузіазм його прихильників. Орігамі входить в факультативну програму навчання багатьох провідних освітніх центрів для дітей. Орігамі - і дитяча забава, і елемент дизайну, і невід'ємний атрибутнародних свят у багатьох країнах світу. Існують театри, деперсонажами і декораціями є паперові фігурки.

Заняття орігамі робить позитивний вплив на розвиток дітей. Фахівці-медики вважають, що воно дозволяє повніше використовувати ресурсипсихіки, гармонійно розвиваючи обидві півкулі головного мозку. У хлопців удосконалюються дрібна моторика рук, рухи пальців стають більш точними (що важливо для школярів початкових класів, оволодівають листом), виробляється посидючість. Адже щоб вийшла гарна фігурка, потрібні акуратність, увагу, зосередженість. Крім того, орігамі розвиває пам'ять, мислення, просторова уява, кмітливість. Неспросте це заняття застосовують у своїй практиці лікарі -логопеди. Допомагає воно і людям з порушеннями опорно-рухового апарату,з психічними розладами.

Але все - таки орігамі перш за все - мистецтво, покликане дарувати людям радість.

Деякі люди зробили виготовлення паперових фігурок своєю професією. Паперові птиці і риби, звірі і багатогранники прикрашають вітрини магазинів. Красиві і виразні маски широко продаються як настінні прикраси. Багато підприємців замовляють майстрам паперові фігурки для використання в якості символу фірми. Муніципалітети платять за оформлення міських свят, шоу та карнавалів. Паперові фігурки використовуються при створенні рекламних роликів і плакатів.

Список використаної літератури

1. Артемов А.В. «Декоративно-прикладне мистецтво», вид., М., 1990 р . 2. Афонькін С.Ю. Уроки орігамі в школі і вдома. Експериментальний підручник для початкової школи. М, «Яким», 1995 3. Афонькін С.Ю., Афонькіна Є.Ю. Все про орігамі. Довідник. С-Пб: «Кристал», М: «Онікс», 2005 4. Баранов Н.В. «Мистецтво країн і народів світу», вид., М., 1989 р . 5. Банк орігамі - мистецтво складання грошей, «Центральний банк Росії» 6. Бистрова О.М. "Основи культурології", вид., М., 1995 р . 7. С.М. Білимо «Завдання з геометрії, які вирішуються методами орігамі» (Додаток до журналу «Орігамі») 8. Вигонів В.В. «Практикум з трудового навчання» «Академа» вид., М., 1999. 9. Гагарін Б.Г. «Конструювання з паперу», вид., Ташкент, 1988 р .

16