Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
документи.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
151.97 Кб
Скачать

Видалення вірусів з допомогою антивірусних програм і утиліт

Ефективною антивірусною програмою є Kaspersky Virus Removal Tool 2011, основні принципи його роботи:

  • Kaspersky Virus Removal Tool 2011 не є основним антивірусом для Вашого ПК. Його варто використовувати тільки тоді, коли є підозра на вірус.

  • Не конфліктує з основною антивірусною програмою.

  • Коли вірус не дає комп'ютеру завантажитись і ввімкнути його можна тільки в Безпечному режимі, то Removal Tool чудово просканує систему і тут.

  • Для постійного оновлення програму необхідно кожен раз завантажувати з офіційного сайту. Автоматичне оновлення не підтримується.

Видаляємо вірус з оперативної пам’яті

Процедура, як видалити вірус оперативної пам’яті, сильно ускладнена тим, що будь антивірус, запущений на комп’ютері, буде запущений вже після присутності вірусу в ram. Говорячи начистоту – у вашого антивіруса практично немає шансів самому залишитися не зараженим і виконати свою функцію, як видалити вірус з пам’яті. Тому видалити вірус з оперативної пам’яті надійно можна лише одним способом – доведеться скористатися онлайн-утилітою. Перейдіть за адресою: [1]. Знайдіть очима кнопку синього кольору з написом «перевірити ПК». Сміливо тисніть її. У вікні антивіруса онлайн ви побачите кілька кнопок, таких як «повне сканування», «швидке сканування» і «вибіркові перевірки». Підберіть спосіб, необхідний вам («повне сканування» краще всього, якщо ви вирішили видалити вірус з пам’яті) Вам буде запропоновано завантажити якийсь компонент ActiveX. Не бійтеся, так і повинно бути – завантажуйте. Повторно натисніть «сканувати» і трохи почекайте. Оперативна пам’ять вашого комп’ютера очищена від вірусів!

Форматування жорсткого диска або відновлення системи як альтернативний спосіб боротьби з вірусами

Очистити диск в Microsoft Windows досить легко: треба зайти в папку Мій комп’ютер, клікнувши правою кнопкою миші по назві томи, викликати контекстне меню, в якому вибрати останній пункт — Властивості. Думаю, багато хто вже здогадуються, як форматувати жорсткий диск Windows: знадобиться всього лише натиснути на кнопку Очистка диска, щоб почати її. Те ж можна зробити через консоль командою format. Том, на якому встановлена операційна система, очистити таким способом не можна: для цього доведеться вдатися до допомоги спеціальних ліцензійних програм. Проте після таких операцій знадобиться відновлення комп'ютера. Відновлення — це процес відновлення комп’ютера до заводських параметрів. Відновлення системи дає змогу повернути системні файли комп’ютера до попереднього стану. У такий спосіб можна скасувати зміни, внесені до комп’ютера, не впливаючи на особисті файли, наприклад електронну пошту, документи або фотографії.

Іноді інсталяція програми або драйвера може спричинити неочікувані зміни в системі комп’ютера або привести до непередбачуваної поведінки Windows. Зазвичай видалення програми або драйвера виправляє помилку. Якщо після видалення помилка залишилася, можна спробувати відновити систему комп’ютера до попереднього стану, коли все працювало належним чином.