Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
експертна оцінка ПЗФ Івано-Фарнківської обл.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
155.14 Кб
Скачать

6. Висновок.

Вчені визначили сукупність всіх видів рослинного і тваринного світу терміном « генофонд » - це золота скарбниця життя. Слово «заповідник», «заповіт», «завіт» споріднені не лише морфологічно. Вони пройняті турботою про майбутнє. Головне завдання заповідних обєктів - зберегти і передати прийдешнім поколінням багатство природи.

Це завдання особливо актуальне для Івано-Франківської області, територія, якої зазнала значного антропогенного впливу, а невідповідність використання природно-ресурсного потенціалу екологічним вимогам загострили екологічну ситуацію. Ми є свідками значних змін, які відбувалися в природі внаслідок діяльності людини. Екстенсивне природокористування, нехтування екологічними принципами у сфері промислового, аграрного і лісогосподарського виробництва, осушення боліт, вирубування лісів,

розорювання заплав і схилових земель сприяли збільшенню антропогенного і техногенного навантаження, що призвело до руйнування природних комплексів ( ландшафтів ), деградації багатьох їх складових, зменшення чисельності видів рослин і тварин. У звязку з цим, проблема збереження природного середовища, невиснажливого використання природних ресурсів, охорони генетичного, видового, біологічного і ландшафтного різноманіття як основи забезпечення збалансованого ( сталого) розвитку набула винятково важливого значення. Без її вирішення неможливий подальший розвиток суспільства, забезпечення здоровя людей, збереження історичної і культурної спадщини.

Експертна оцінка стану природо-заповідного фонду Івано-Франківської області.

Виконав: ст. гр. Еко-34

Романишин Тарас

Перевірив: Біляк М. В.

Дубляни 2013

19