Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практик з псих упр перс_1 / наповнення з практикуму / Етичний кодекс психологів -консультантів.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
88.06 Кб
Скачать

7. Вирішення етичних питань

7.1. Знання Етичного Кодексу

Психологи-консультанти мають бути знайомі з даним Етичним Кодексом та іншими положеннями, що піднімають етичні питання, ізастосовувати ці норми у своїй роботі.Незнання, нерозуміння або помилка щодо етичних норм не може бути виправданням неетичної поведінки.

7.2. Виникнення етичних питань

У тих випадках, коли психолог-консультант самостійно не може вирішити етичні питання відносно своїх дій в якій-небудь ситуації, він звертається за допомогою до інших психологів, досвідченіших в етичних питаннях, а також до психологічних суспільних об'єднань або державних організацій.

7.3. Суперечності між етичними нормами і службовими обов'язками

Якщо службові обов'язки психолога-консультанта входять в суперечність з Етичним Кодексом, він повинен якомога раніше виявити суть суперечності і усунути їх на користь професійних етичних норм.

7.4. Неформальне усунення етичних порушень

У тих випадках, коли психологам-консультантам стає відомо про етичні порушення іншого психолога-консультанта, вони звертають його увагу на ці порушення і обмежуються цим, якщо подібне звернення привело до прийнятного дозволу ситуації.

7.5. Повідомлення про етичні порушення

Якщо етичне порушення не може бути усунене неформальним шляхом або воно не було усунене в прийнятній формі, психологи-консультанти роблять дії, спрямовані на підключення психологічної громадськості з метою припинення цих порушень.

7.6. Необгрунтовані претензії

Психологи-консультанти не допускають розглядів з приводу етичних претензій, які недостатньо обгрунтовані, анонімні або переслідують мету дискредитації іншого психолога-консультанта.

7