Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР ЗпП.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
141.31 Кб
Скачать

3 Організація виробничих підрозділів та розміщення господарських центрів.

Спеціалізація зерново-твариницька з вирощуванням цукрового буряку

…..

Складання проекту організації території колгоспу ім. Свердлова розпочинається з розміщення виробничих підрозділів і господарських центрів.

Раціональне управління господарством і використання сільсько-

господарської техніки визиває необхідність встановлення організаційно-виробничої структури управління, яка залежить від різних факторів (спеціалізації господарства, конфігурації землекористування, складу сільськогосподарських угідь і їх розміщення, кількості, розмірів і розміщення населених пунктів).

На території колгоспу ім. Свердлова на момент землевпорядкування розміщено один населений пункт — с. Кобелячок .

Аналізуючи матеріали виробництва і розвитку даного господарства, а також матеріали підготовчих робіт до проекту встановлюємо, що в колгоспу ім. Свердлова управління здійснюється по галузевому принципу (цехова структура управління).

Центральна садиба господарства знаходиться в селі Кобелячок. В центральній та південній частинах землекористування, біля населеного пункту розміщені СТФ, господарський двір, на якому розташований молочний комплекс великої рогатої худоби і всі допоміжні приміщення комплексу. Тут же розміщені механізований тік, складські приміщення, гараж, майстерня та ін. На молочному комплексі приміщення, в основному нові, зношення яких складає 10-15%.

Проектом землевпорядкування передбачається зберегти кількість і спеціалізацію бригад в господарстві, а також його організаційно-господарську структуру(цехова) управління.

4 Розміщення внутрішньогосподарських доріг.

На ефективність сільськогосподарського виробництва значно впливає стан шляхової мережі. Процеси виробництва на сільськогосподарських підприємствах здійснюються на певній території, яка включає поля, робочі ділянки, сади, сіножаті, пасовища, виробничі центри, ферми і комплекси. Вони обслуговують транспортування і переміщення з господарських центрів на поля техніки, насіння, добрив, палива, а з полів і угідь - продукції рослинництва, кормів та інших вантажів.

Сільськогосподарські шляхи діляться на дві групи. До першої групи відносяться шляхи загального користування, які з’єднують господарські центри сільськогосподарських підприємств з адміністративними центрами, автомобіль-

ними дорогами федерального значення, залізничними станціями. В цю групу включають шляхи, які з’єднують центральні садиби сільськогосподарських підприємств між собою, а також: останні з підприємствами по переробці сільськогосподарської продукції.

До другої групи відносяться внутрішньогосподарські шляхи, які служать для забезпечення транспортних зв'язків в межах окремого сільськогосподарського підприємства. Вони знаходяться у веденні тих господарств, на землях яких вони розташовані.

Внутрішньогосподарські шляхи повинні забезпечувати зручний транспортний зв’язок між господарськими центрами, населеними пунктами, тваринницькими фермами і комплексами, сівозмінними масивами, іншими виробничими об’єктами.

Польові дороги необхідні для обслуговування виробничих процесів в межах сівозмінних масивів, полів, багаторічних насаджень, сіножатей та пасовищ.

По території землекористування ВАТ “Мрія” проходить 2 дороги з твердим покриттям шириною смуги відведення 18 м, довжиною 1,5 км та 1,2 км. Завдяки цій дорозі господарство має зв'язок з районним центром м.Козельщина, навколишніми селами. Дорога заасфальтована і знаходиться в хорошому стані.

Зв'язок сівозмінних масивів з населеним пунктом та господарськими центрами здійснюється магістральними шляхами шириною 6-10 метрів, що повністю задовольняє вимогам проекту.

Класифікація доріг (добавить!!!!) .