Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР ЗпП.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
141.31 Кб
Скачать

9. Влаштування території багаторічних

НАСАДЖЕНЬ(РОЗДІЛ № Устрій території багаторічних насаджень

Що ми робимо, обріз гілки, захисні лісосмуги, які дерева надо садити …)

Організація території багаторічних насаджень включає комплекс вирішення слідуючих питань: розміщення порід і сортів насаджень, кварталів і бригадних ділянок, дорожньої мережі, вітрозахисних лісосмуг, підсобних центрів і водних споруд. Розміри, порода, сорти і склад багаторічних насаджень встановлюються по перспективному плану розвитку цієї галузі з врахуванням спеціалізації господарства.

Щоб одержати високі врожаї плодів необхідне запилення квіток одного сорту пилком іншого сорту тієї ж самої породи. Для цього опилюючі і запилюючі сорти розміщують смугами, чергуючи одні з іншими.

При виборі ділянки під сад приймають до уваги загальні вимоги плодових насаджень до умов місцевості. Плодові дерева в садах розміщують прямокутно-квадратним або шаховим способами.

Захисні лісосмуги розміщують по зовнішніх межах ділянки саду, а в великих садах і в середині. Основні лісосмуги розміщують вздовж довгих сторін кварталу, а допоміжні - вздовж коротких сторін.

Дороги проектують з внутрішньої сторони садозахисних лісосмуг, які розміщені по краях кварталу, а в кварталах - між клітками. Проїжджу частину доріг влаштовують шириною 3...4 м, а для між квартальних магістралей виділяють 5...6 м з обочинами по 1...2 м з кожної сторони.