Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
IDPU 2010.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
797.18 Кб
Скачать

Оцінювання результатів навчальної діяльності студентів

Запропонована система оцінювання спрямована на розвиток творчих здібностей студентів, стимулювання їх самостійної пізнавальної діяльності, формування навичок практичного застосування набутих знань.

В умовах кредитно-модульної системи навчання оцінюватися може виконання студентами будь-яких навчальних завдань, під час роботи над якими студенти демонструють власне історико-правове мислення: розгорнуті і стислі усні відповіді, виконання тестових завдань та письмових робіт, доповіді, реферати, виступи в дискусіях, виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань. написання модульних контрольних робіт.

Основними критеріями оцінювання є:

  • розуміння студентами причинно-наслідкових зв’язків між різноманітними історико-правовими явищами, уміння порівнювати, пояснювати, аналізувати, узагальнювати, та критично оцінювати історико-правові факти;

  • самостійність мислення;

  • використання різноманітних джерел та документів, з розумінням їх особливостей, умінням їх характеризувати й оцінювати;

  • чіткість і завершеність викладу матеріалу, наявність аргументованих висновків та власних оцінок;

  • мовна та термінологічна грамотність.

Оцінка “відмінно” – студент вільно володіє програмовим матеріалом, логічно та творчо викладає його в усній та письмовій формі; самостійно знаходить, оцінює та використовує джерела історичної та юридичної інформації, вміє узагальнити матеріал, формулює власні висновки; відповідь чітка і завершена.

Оцінка “добре” – студент в цілому володіє програмовим матеріалом, при викладені його допускається незначних помилок; застосовує документи та першоджерела, але допускає істрико-правові помилки при їх трактуванні, висловлює висновки та власні оцінки, але в їх аргументації трапляються окремі недоліки.

Оцінка “задовільно” – студент виявляє загальне розуміння та репродуктивно відтворює значну частину програмового матеріалу, виявляє неповне знання документів та першоджерел, затрудняється в їх інтерпретації; порушує логіку викладу, мова спрощена.

Оцінка “незадовільно” – студент не володіє необхідним обсягом програмового матеріалу, не розпізнає історико-правові явища, факти; не може правильно застосовувати правові поняття.

Навчальна діяльність студентів оцінюється тематично за кожним видом роботи. Підсумкова оцінка виставляється як середньозважений бал всіх отриманих оцінок з врахуванням обсягу навчального часу згідно з навчальним планом. Підсумкова оцінка з дисципліни переводиться у європейську систему ECTS у відповідності до загальноуніверситетської шкали.

Програма курсу

Тема 1. Вступ до курсу „Історія держави і права України”.

Історія держави та права України невід’ємна частина юридичної освіти.

Значення курсу для об’єктивного, наукового висвітлення історичного минулого українського народу, розвитку правових інститутів та систем.

Предмет, методи дослідження і завдання курсу історії держави і права України.

Періодизація історії держави та права України.

Історіографія історії держави і права України. Джерела з історії держави та права України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]