Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
13.81 Mб
Скачать

4.2 Розрахунок розгорнутої довжини головних та з’єднувальних колій у вузлі

Вартість будівництва вузла станції визначається за укрупненими вимірниками. Основними документами, за якими визначаються обсяги робіт, є плани вузлів. Вартість будівництва приводиться для кожного вузла окремо і приведена у таблицях 4.1 та 4.2. Розгорнута довжина колій виміряється у межах кожного вузла сумуванням відстаней між суміжними поперечниками (враховується також число колій між цими поперечниками – одна, дві, три і т.д.).

Менша вартість спорудження вузла досягається за рахунок зменшення розгорнутої довжини головних з’єднувальних колій та території відведення земельної дільниці під вузол.

4.3 Порівняння варіантів залізничних вузлів та вибір оптимального

При проектуванні та реконструкції залізничних вузлів необхідно знайти оптимальні рішення, розглядаючи вузол як єдину взаємопов’язану систему. За заданими умовами потрібно визначити мінімальні приведені витрати на будівництво.

На підставі даних таблиць 4.1 і 4.2 можна зробити висновок, що вартість вузла з послідовним розташуванням станцій складає 21405747400 грн., а вузла кільцевого типу 30001872225 грн. Тобто проектування вузла з послідовним розташуванням станцій є більш вигідним. Економія складе 8596124825. Це сталося за рахунок зменшення відводу земельної ділянки при проектуванні вузла та скорочення розгорнутої довжини головних колій у вузлі зазначеного типу (більш компактне розташування розв’язок ліній у вузлі та на підходах до нього).

Висновок

Метою курсового проекту було обрати найбільш раціональний тип вузла з двох запропонованих – вузол з послідовним розташуванням станцій та кільцевого типу.

Пасажирська станція у вузлах обох типів запроектована крізного типу із внутрішнім розташуванням колій для вантажного руху. За добу обслуговує 86 пасажирських та 30 приміських составів. Число колій на станції в обох вузлах складає шість, (врахована пара головних колій для вантажного руху). Ширина проміжних платформ складає 7 м за умови розташування на них виходів в тунелю.

Пасажирська технічна станція запроектована на великі обсяги роботи – 30 пасажирських составів і 30 приміських, за схемою з послідовним розташуванням парків і РЕД. Винесена за межі міста. З пасажирською станція з’єднана парою з’єднувальних колій. На станції маються парк прийому, РЕД, парк відправлення, вагонне депо, колії для відстою составів та резервних вагонів. Всі состави проходять через вагономиїчну машину. Колійний розвиток відповідає обсягам роботи. Послідовне розташування вагономиїчної машини, парку прийому та РЕД дозволяє забезпечити поточність в обробці составів.

Вантажна станція у вузлах обох типів запроектована тупикового типу з поперечним розташуванням основних парків та вантажного району. Розташовується біля промислового району. Для обслуговування ВС у вузлі організований передавальний рух. На станцію за добу прибувають 9 передавальних поїздів, добовий вагонопотік складає 270 вагонів. На вантажному районі вантажно-розвантажувальні операції проходять 81 вагон. Для виконання сортувальної роботи запроектована гірка великої потужності.

Сортувальна станція з послідовним розташуванням парків і гіркою великої потужності обрана за завданням. Послідовне розташування паків дозволяє максимально поточно обробляти поїзди та вагони, та зменшити час знаходження вагонів на станції та у вузлі загалом.

На підставі розроблених схем вузлів були викреслені плани вузлів у масштабі 1:20000 і виконане їх профілювання. У таблицях 4.1 і 4.2 за укрупненими вимірниками виконаний розрахунок вартості проектування вузлів. На підставі даних таблиць 4.1 і 4.2 можна зробити висновок, що вартість вузла з послідовним розташуванням станцій складає 21405747400 грн., а вузла кільцевого типу 30001872225 грн. Тобто проектування вузла з послідовним розташуванням станцій є більш вигідним. Економія від цого проектування складе 8596124825 грн. Це сталося за рахунок зменшення відводу земельної ділянки при проектуванні вузла та скорочення розгорнутої довжини головних колій у вузлі зазначеного типу (більш компактне розташування розв’язок ліній у вузлі та на підходах до нього).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]