Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
раз 5-10.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
188.42 Кб
Скачать

Ас єекк - Введення та корегування клієнтів до Автоматизованої системи єдиної електронної картотеки клієнтів ас єекк в дНах.

Перегляд по станціях, та службах дороги.

АСК ВП - Формування натурного листа поїзда на відправлення у СТЦ засобами повідомлення 53.

На рисунку 5.1 приведена схема функціонального зв’язку.

6 Організація вантажної та комерційної роботи на ясинуватському районі

Вся робота з огранізаціїї вантажної та комерційної роботи зосередженна в службі перевезень. Схема організації комерційної та вантажної роботи на Ясинуватському районі наведенна на рисунку 6.1

Після обробки у відділі планування служби перевезень місячні плани на перевезення вантажів поступають у відділ забезпечення вантажної роботи служби перевезень, де проводиться розробка зведеного плану породового навантаження по району в цілому і по кожній станції з вказівкою об'ємів перевезень. Після чого плани ф.ГУ-12 прямують через експедицію на станції навантаження.

Через АС Месплан визначаються об'єми перевезень по станціях Ясинуватського району, по дорогах призначення і заносяться в зведені таблиці плану вантажної роботи. Після затвердження плану по району, розробляється план навантаження і вивантаження по кожній станції з урахуванням корегування по роду вантажів, і телеграмою доводяться до станції.

Розробляється план навантаження вугілля по вантажовідправниках з виділенням інвентарного парку і власних вагонів. Розроблені плани прямують диспетчеру по регулюванню вагонного парку району для організації оперативної роботи. У разі потреби проводиться корегування плану навантаження, вивантаження.

Після закінчення місяця і декади ведеться облік виконання плану навантаження вантажів згідно облікових карток по кожному вантажовідправнику і плану навантаження. Після закінчення кожного кварталу проводиться аналіз вантажної роботи по району, який надається в оперативно-розпорядчий відділ служби перевезень для керівництва.

Разом з проектом місячного плану на перевезення вантажів відправники надають плани перевезень вантажів маршрутами форми ГУ-114. Складається зведений план відправлення вантажів маршрутами по району, який затверджується заступником начальника залізниці.

Рисунок 6.1 Структурна схема організації вантажної роботи

Ясинуватського районі

На підставі планів форми ГУ-114 і договорів розробляються і узгоджуються з відправниками календарні плани навантаження маршрутів, які через експедицію доводяться до відома станцій для їх виконання.

Відповідно до місячних календарних планів навантаження маршрутів і декадних заявок на навантаження вантажів начальник дирекції встановлює в добовому плані-завданні роботи дирекції порядок і терміни забезпечення станцій навантаження вагонами, вивозу навантажених маршрутів, а при необхідності, порядок об'єднання груп вагонів після їх навантаження в ступінчастий або технічний маршрут.

Щодобовий облік навантаження вантажів маршрутами відправників і технічних ведеться числом навантажених маршрутів і вагонів в них по станціях призначення, по роду вантажу за добу і наростаючим підсумком.

Подекадно корегується передана оперативна інформація про навантаження маршрутів.

Щомісячно складається звіт про відправницьку маршрутизацію перевезень вантажів форми ГО-7 (кількість прибулих і навантажених маршрутів по родам вантажу, дальність їх проходження, вага брутто).

Щокварталу і в цілому за рік аналізується виконання завдань по маршрутизації перевезень вантажів, здійснюються заходи по подальшому збільшенню рівня маршрутизації, підвищенню ефективності цих перевезень, прискоренню доставки вантажів і збереженому пропуску маршрутів на протязі слідування.

Щорічно розробляється порядок напрямку, технічних і ступінчастих маршрутів відправників, пропозиції по підвищенню вагових норм маршрутів для внесення їх в книгу «Порядок напрямку вагонопотоків і організація їх у вантажні поїзди на залізницях України (план формування поїздів)»

Згідно календарного плану навантаження диспетчер по регулюванню вагонного парку розподіляє порожні вагони по станціях навантаження, враховуючи при цьому календарний план відвантаження маршрутів відправників, використання підприємствами вагонів під здвоєні операції, терміни і періоди подачі порожніх вагонів для забезпечення заявок вантажовідправників. Завдання на підвезення вагонів на станції передається поїзному диспетчеру і контролюється у відповідності посадовій інструкції. Щодобове виконання плану навантаження станціями і по кожному вантажовідправнику, роду вантажів і наростаючим підсумком з початку місяця контролюється диспетчером по регулюванню вагонного парку через АРМ ДНЦВ і докладається керівництву відділу перевезень.

Після закінчення місяця, станції району складають звіт про виконання плану перевезень по кожному вантажовідправникові і нарахуванню сум штрафів за невиконання плану перевезень. Звіт надсилається інженеру відділу перевезень, який контролює правильність нарахування штрафів, щодоби контролює сплату штрафів вантажовідправниками. При несплаті штрафів у встановлені Статутом терміни, докладається керівництву відділу і готується пакет документів для стягнення їх в судовому порядку.