Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
научня работа (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
451.58 Кб
Скачать

2.2.2 Відомості щодо суб’єкта господарювання

ТОВ «ТД «Золотий урожай» діє на підставі Статуту .

Реквізити підприємства

Таблиця 1

Найменування підприємства

ТОВ «ТД «Золотий урожай»

Хлібозавод №3

Юрідична адреса

83086, м. Донецьк, пр. Лагутенко, буд. 13 каб. 30

Поштова адреса проммайданчика

83030, м. Донецьк, вул. Белецького, 8 (Будьонівський район)

В.о. Голови правління

Н.М. Ковль, тел.

Види діяльності за КВЕД

Виробництво хліба та хлібобулочних виробів

КВЕД

15.81.0

Відомості про службу охорони повітря

Відсутня

На території підприємства об'єктів інших суб'єктів господарювання не має.

Хлібозавод №3 ТОВ «ТД «Золотий урожай» розташовано в Будьонівському районі міста Донецька. Виробничий майданчик знаходиться у промисловій зоні. Підприємства, що граничать з об’єктом:

  • ПАТ "Донецький заводобудівельний комбінат", 83000 Україна, Донецька область, Донецьк, Баумана, 1

  • ТОВ "Стройтехмаш", 83000 Україна, Донецька область, Донецьк, Тамбовська, 2

  • Фірма СОКОС, 83000 Україна, Донецька область, Донецьк, Баумана, 2.

Хлібозавод №3 ТОВ «ТД «Золотий урожай» спеціалізується на виробництві хлібобулочних та кондитерських виробів.

2.3.1 Виробнича структура об'єкта, технологічні зв'язки та потужність

Для виготовлення продукції, відповідно до основних технологічних рішень на комбінаті передбачений наступний склад об'єктів основного і допоміжного виробництва.

Основні виробничі об'єкти

  • Дріжджове відділення;

  • Тістомісильне відділення;

  • дільниця хлібопечення;

  • остивочне відділення і експедиція.

До допоміжного виробництва, діяльність якого полягає в обслуговуванні основного виробництва, забезпеченні безперебійного виготовлення і випуску продукції, відносяться:

  • котельня, що працює на природному газі;

  • механічна дільниця;

  • матеріальний склад;

  • склад сировини;

  • склад БХМ.

Технологічна схема готування хліба

Житнє борошно

Перелік продукції підприємства наданий у таблиці 2.1

Продукція, що випускається

Таблиця 2.1

№№ з/п

Види продукції

Річний випуск, т

1

Хліб та хлібобулочні вироби

7 143,1

2.3.3 Матеріальні баланси

Схема матеріального балансу на прикладі виробництва хліба.

6720,077 Т

Схема матеріального балансу виробництва теплової енергії при спалюванні природного газу в котельній.

Природний газ

- 228 т

Кисень – 355,851801т

Разом - 583,851801 т

Виробництво

тепло енергії

Викиди в атмосферне повітря:

Ртуть та її сполуки – 0,000001 т

Оксиди азоту – 1,0431 т

Оксид вуглецю – 0,0177 т

Метан – 0,01 т

Азоту (1) оксид [N2O] - 0,001 т

Вуглецю діоксид – 582,78 т

Разом: 583,851801 т.

Схема матеріального балансу зварювання штучними електродами.

2.3.4 Виробництва, виробничі процеси, технологічні процеси та технологічне устаткування

Продукція, що випускається, хлібозаводом - хліб і хлібобулочні вироби. Для провадження робіт хлібокомбінат має необхідне встаткування, розподілене по виробничих приміщеннях: склад БХМ, дріжджове відділення, тістомесильне, тісторозділочне, пекарське, топкове, котельню, охолоджувальне й експедицію.

Мука доставляється на підприємство автомуковозами і подається на склад приймання і безтарного збереження муки (силоси). Силос – циліндрична ємність для приймання і безтарного збереження муки.

Перевантаження муки з цистерн автомуковозів в силоси провадиться таким чином:

- розвантажувальний патрубок цистерни муковоза герметично з'єднують з приймальним пристроєм силосу розвантажувальним рукавом;

- стиснутим повітрям, від компресору автомобіля, мука видавлюється із цистерни в приймальний пристрій силосу і пневмомукопроводом через патрубок в кришке завантажується в силос.

Приймальні пристрої силосів не є джерелами викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря

Мука зберігається в силосах по сортах і використовується по мірі необхідності.

Інша сировина для виготовлення хлібобулочних і кондитерських виробів зберігається на складі сировини в картонних та поліетиленових упаковках

Згідно з технологічним регламентом, мука із силосів поступає в аерокамери герметичних шнекових живильників для подачі муки в мукопровід і для створення суміші муки з повітрям (стану текучості). В аерірованному стані мука вижимається із камер в мукопровід і далі за рахунок енергії скрапленого повітря по герметичним вінтовим транспортерам (шнекам) поступає в приймальну лійку, з якої подається на просіювання і магнітне очищення в просіювачі «Бурат».

Сіль поварена харчова звільняється від упаковки в ємності з водою ретельно перемішується за допомогою лопатевої мішалки, фільтрується і подається в чани на заміс тіста, згідно технологічного регламенту.

Цукор-пісок звільняють від упаковки, просівають і дозують вручну шляхом зважування на вагах подається на тісто змішувальний вузол, згідно технологічного регламенту.

Дріжджі звільняють від упаковки, розчиняють, проціджують через сита, при необхідності активують в діжах і використовують для замісу опари.

Масло, маргарин, зберігають в фреоновому холодильнику. Перед пуском в виробництво звільняють від упаковки, зачищають, дозують вручну шляхом зважування на вагах і подаються на тісто змішувальний вузол.

Тісто для хлібобулочних і кондитерських виробів на комбінаті готують опарним способом. В діжу за допомогою дозаторів подають борошно, дріжджі і воду, і роблять заміс густої опари.

Підготовлену опару, розплавлені жири, водний профільтрований розчин солі і цукру, поміщають в тісто змішувальні машини безупинної дії для ретельного змішування. Підготовлене тісто деякий час шумує, а потім готове тісто подається в лійку тісто ділильної машини, де провадиться розподіл тіста на порції. Порції відправляють в растоєчну шафу для кінцевої растойки заготівок для отлежки і відновлення структури тіста. По закінченні растойки тістові заготовки укладають на пересадний стіл.

При виготовлені рідинної закваски, шумуванні закваски, замішуванні і растойки тіста в тістоприготувальному відділені утворюються пари спирту етилового і кислоти оцтової, альдегіди, що надходять в атмосферу.

В формовочному відділенні провадиться формування хлібобулочних виробів з підготовленого тіста і перекладання їх на пересадні столи.

З пересадного столу тестові заготовки перекладають на конвеєри і подають в герметичні пекарні камери хлібопекарних печей.

Конвеєрні печі призначені для випічки різноманітного асортиментів хліба й хлібобулочних виробів з житнього й пшеничного борошна. Печі блочно-каркасні, цільні-металеві з пекарною камерою тупикового типу, усередині якої розташований ланцюговий конвеєр з колисками й знімними подиками. Печі Г4-ХПФ-21М призначені для випічки хлібобулочних виробів, що вимагають поліпшену гигротермічну обробку. На цих печах зона парозволоження виконана у вигляді «парового мішка» при підйомі конвеєра на третьому валу. Печі відрізняються підвищеною заводською готовністю, простотою в настроюванні й керуванні, високою продуктивністю, економічністю, низкою тепловий інерційністю, що дає можливість роботи у дві зміни. Передбачено регулювання температури по зонах випічки.

Основні параметри:-Г4-ХПФ-21М

Площа поду, м.кв.-23

Кількість колисок, шт-35

Витрата палива:- 

- газ природний, Нм/година-17,9

Установлена потужність, квт-7