Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
научня работа (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
451.58 Кб
Скачать

2.13.1 Пропозиції щодо умов, які встановлюються в дозволі до технологічного процесу, обладнання та споруд, очистки газопилового потоку, виробничого контролю та адміністративних дій

Здійснюючи свою виробничу діяльність суб’єкт господарювання повинен дотримуватись наступних умов та вимог:

Умова 1. До викидів забруднюючих речовин (в тому числі, до технологічного процесу, обладнання та споруд).

1.1 До викидів в атмосферне повітря

- Не для одного з вказаних дозволених видів викидів в атмосферу не повинні перевищуватися гранично допустимі рівні викидів наведені в розділі 2.13. Інших викидів, що чинять суттєвий вплив на навколишнє середовище, бути не повинно

- Моніторинг і аналіз для кожного окремого виду викидів в атмосферу повинен робитися відповідно до Умови 2 даного розділу.

    1. До технологічного процесу

  • Усі технологічні процеси підприємства повинні здійснюватись без порушення технологічного регламенту, щоб викиди в атмосферу не призводили до суттєвих незручностей за межами об'єкту або до суттєвого впливу на атмосферне повітря (дж.№9, дж.№10, дж.№11, дж.№12, дж.№13, дж.№14, дж.№15, дж.№16, дж.№17, дж.№18, дж.№19, дж.№20, дж.№21, дж.№22, дж.№23).

  • Суб’єкт господарювання повинен:

1 – не перевищувати проектної потужності виготовлення продукції, а саме:

  • виготовлення хлібу та кондитерських виробів (дж.№10, дж.№15);

  • виготовлення тіста для випічки хлібу та кондитерських виробів (дж.№16, дж.№17, дж.№18, дж.№19, дж.№20, дж.№21, дж.№22, дж.№23).

2 – витрата палива (газ природний) при роботі для кожної печі не повинна перевищувати 17,9 Нм/годину (дж.№9, дж.№11)

3 – В процесі роботи опалювальних котлів необхідно використовувати тільки сертифіковане паливо (дж.№12, дж.№13, дж.№14);

    1. Вимоги до неорганізованих джерел:

1.3.1 При проведенні зварювальних необхідно використовувати зварювальні матеріали, що мають ТУ і дотримуватись вимог до проведення зварювальних робіт (дж.№24).

1.3.2 При проведенні механічної обробки металів необхідно строго дотримуватись вимог до експлуатації металообробного обладнання (дж.№25).

1.3 До обладнання та споруд

1.3.1 Обладнання та споруди повинні постійно знаходитись у робочому стані.

1.3.2Своєчасно виконувати профiлактичнi ремонти, робити поетапну заміну застарілого зношеного обладнання, забезпечити необхідну герметичність обладнання.

1.5 До очистки газопилового потоку

Умова не встановлюється.

Умова 2 Виробничий контроль

Не встановлюються

Умова 3. До адміністративних дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру

3.1 Суб'єкт господарювання повинен направляти повідомлення, як по телефону, так і по факсу (якщо є така можливість) в Держуправління або в інший підрозділ Держуправління як можливо скоріше (на скільки це практично можливо), після того, як відбувається щось з наступного:

- Будь-який викид, який не відповідає вимогам Дозволу.

- Будь-яка аварія може створити загрозу забруднення повітря або може потребувати екстрених заходів реагування. У якості складової частини повідомлення, Оператор повинен вказати дату та час такої аварії, привести докладну інформацію про те, що сталося та заходи, прийняті для мінімізації викидів і для попередження подібних аварій в майбутньому

3.2 Звіт за довільною формою про всі зафіксовані аварії повинен надаватися Держуправлінню в якості складової частини Річного екологічного звіту. Наведена у такому звіті інформація повинна готуватися у відповідності з інструкціями, затвердженими Міністерством надзвичайних ситуацій України.

3.3. Обов'язки. Оператор повинен забезпечити, щоб відповідальна особа, визначена у відповідності з умовами Указу Президента про затвердження положення про Міністерство охорони навколишнього природного середовища України була доступна на об'єкті в будь-який час, коли відбувається вказана діяльність.

3.4. Суб’єкт господарювання повинен ввести в дію і підтримати в дії процедури для визначення необхідних сфер підготовки персоналу для всіх співробітників, робота яких може здійснювати суттєвий вплив на забруднення атмосферного повітря. персонал, який виконує спеціальні завдання, повинен володіти необхідною кваліфікацією (необхідною освітою, підготовкою та/або досвідом роботи).