Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
375.81 Кб
Скачать

Заліковий модуль №2 Прямі податки

Змістовий модуль 4. «Обов’язковi внески в державні позабюджетні фонди»

У цій темі треба звернути увагу на таки питання.

Система фондів загальнообов’язкового державного пенсійного та соціального страхування в Україні.

Економічна сутність внесків до Пенсійного фонду України. Платники внесків до Пенсійного фонду України. Порядок визначення бази оподаткування, розміри ставок для роботодавців, робітників та самозайнятих осіб. Джерела сплати пенсійних внесків для різних груп платників. Види операцій, що є об’єктом нарахування зборів до Пенсійного фонду України.

Економічна сутність внесків до фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Платники внесків до фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Порядок визначення бази оподаткування, розміри ставок для роботодавців, робітників та самозайнятих осіб. Джерела сплати внесків для різних груп платників.

Економічна сутність внесків до фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності. Платники внесків до фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності. Порядок визначення бази оподаткування, розміри ставок для роботодавців, робітників та самозайнятих осіб. Джерела сплати внесків для різних груп платників

Економічна сутність внесків до фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві. Платники внесків до фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві. Порядок визначення бази оподаткування, розміри ставок для роботодавців та самозайнятих осіб. Джерела сплати внесків для різних груп платників

Література: 1-6, 20-31, 35-39, 44-48, 51-52

Змістовий модуль 5. «Податок на прибуток підприємств»

Платники податку на прибуток. Об’єкт оподаткування податку на прибуток, скоригована сума доходу. Доходи, що не відносяться до скоригованої суми доходу. Доходи від позареалізаційних операцій.

Доходи, їх види (грошові, матеріальні та нематеріальні) та джерела їх надходження. Приклади важливіших таких надходжень.

Витрати, їх сутність та види (грошові, матеріальні та нематеріальні). Класифікація витрат (з критеріїв: функціонального призначення витрат; особливості віднесення їх до об’єкту оподаткування). Витрати подвійного призначення.

Особливості врахування амортизаційних відрахувань під час обчислення податку на прибуток. Що це таке балансова вартість основних засобів.

Обчислення балансової вартості. Ставки оподаткування. Терміни зростання доходів та витрат. Податковий період, терміни надання податкової звітності та сплати податку. Податковий облік сплати податку: журнал обліку продаж та купівлі товарів, робіт, послуг.

Приклади розрахунків податку на прибуток.

Література: 1, 3-6, 15-16, 20, 21, 22-31, 39, 44, 47

Змістовий модуль 6. “Податок з доходів фізичних осіб

Податково-правова норма. Платники податку: сутність і види платників Об'єкт оподатковування: сутність і види об'єкта оподатковування. Доходи, включаються до складу загального місячного оподатковуваного податком доходу.

Загальний річний оподатковуваний доход: види і структура їх у залежності від форми одержання доходу.

Механізм надання пільг по податку з доходів. Основні їхні види: податковий кредит і соціальна податкова пільга. Їхня сутність і структура. Склад осіб, що мають право на ці пільги й умови їхнього одержання.

Ставка податку: їхні види і розміри.

Взаємини платника з бюджетом із приводу повноти сплати податку з доходів фізичної особи, а також із приводу одержання права на надання податкових пільг. Подача податкової декларації. Виконання платником податкових зобов'язань.

Відповідальність за порушення податкових норм – з боку платника і з боку держави.

Література: 1, 3-6, 15-16, 20, 21, 22-31, 39, 44, 47

Назви тем самостійної роботи студентів дисципліни «Основи податкової системи» для денної форми навчання наведено у таблиці.

з/п

Назва теми

Кількість

годин

1

Теоретичні та законодавчі основи оподаткування

5

2

Податок на додану вартість

5

3

Акцизний податок

5

4

Обов’язкові внески в державні позабюджетні фонди

5

5

Податок на прибуток підприємств

6

6

Податок з доходів фізичних осіб

5

РАЗОМ

31

Назви тем самостійної роботи студентів дисципліни «Основи податкової системи» для заочної форми навчання наведено у таблиці.

з/п

Назва теми

Кількість

годин

1

Теоретичні та законодавчі основи оподаткування

7

2

Податок на додану вартість

7

3

Акцизний податок

7

4

Обов’язкові внески в державні позабюджетні фонди

7

5

Податок на прибуток підприємств

7

6

Податок з доходів фізичних осіб

7

РАЗОМ

42

Соседние файлы в папке ПРОГРАММЫ (РП и НП)