Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
18
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
218.11 Кб
Скачать

7. Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань

Індивідуальна робота студентів по вивченню дисципліни «Організаційна поведінка» передбачає виконання колективних та індивідуальних завдань.

Колективні завдання для індивідуальної роботи виконується усіма студентами та передбачають узагальнення матеріалу з окремих питань дисципліни. Виконання цих завдань контролюється викладачем під час проведення семінарських занять шляхом тестування, участі в дискусії, виконання ситуаційних завдань, розв'язання кейсів тощо, а також при проведенні поточного контролю знань, екзамену з дисципліни.

Індивідуальна позааудиторна робота студента передбачає як вивчення літературних джерел, так і виконання індивідуальних завдань – добір прикладів з преси та шляхом спостереження за діяльністю конкретних об’єктів управління, самотестування, підготовка реферату з його наступною презентацією в аудиторії.

Метою індивідуальної роботи студентів є: виконання ними всіх навчальних заходів щодо даної дисципліни за межами часу, що відводиться навчальним планом на навчальні заняття, але не вихідним за межі загального навчального обсягу по даній навчальній дисципліні, з урахуванням підготовки фахівців-менеджерів, економістів які добре володіють питаннями теорії і наукового обґрунтування при управлінні менеджментом.

Задачею індивідуальної роботи студентів є: вивчення окремих тем і питань, передбачених робочою програмою дисципліни, але не розглянутих у системі навчальних занять і сприятливих підготовці керівників менеджерів й економістів високої кваліфікації, що вміють застосовувати на практиці отримані знання щодо просування товарів на ринок з урахуванням задоволення потреб споживачів та забезпечення ефективної діяльності підприємства.

8. Методи навчання

По дисципліні «Організаційна поведінка» використовуються наступні методи навчання:

1) пасивні – проведення лекційних занять;

2) наглядні – презентації при проведенні лекційних занять;

3) активні, а саме вирішення ситуаційних вправ.

9. Форми та засоби контролю знань студентів

При організації навчання за кредитно-модульною системою для визначення рівня знань студентів використовується модульно-рейтингова система їх оцінювання, яка передбачає послідовне і систематичне накопичення балів за виконання всіх запланованих видів робіт.

Система контролю успішності студента включає наступні різновиди: поточний, модульний, підсумковий модульний та семестровий (академічний) контроль.

Поточний контроль здійснюється під час проведення семінарських занять і має на меті перевірку і визначення рівня підготовленості студента до виконання конкретної роботи. Форми проведення поточного контролю під час навчальних занять можуть бути різними: усне опитування, обговорення проблемних питань, розв'язання ситуаційних завдань, виконання тестів, виконання аудиторних та позааудиторних контрольних робіт тощо.

Модульний контроль за окремий змістовий модуль – оцінювання в балах рівня опрацювання студентом теоретичного і практичного матеріалу в межах окремого змістового модуля, успішності виконання ним фонду тестових завдань.

При модульному контролі оцінюється в балах рівень теоретичної (знань) та практичної (навичок і вмінь) підготовки студента за всі змістові модулі, що складають окремий змістовий модуль.

Підсумковий модульний контроль є відображенням рівня опрацювання студентом, теоретичного та практичного матеріалу, рівня засвоєння ним вказаного матеріалу. Оцінка підсумкового модульного контролю відображає результат накопичення студентом балів протягом вивчення навчальної дисципліни в повному обсязі. Ця оцінка виставляється студенту за двома значеннями: за бально-рейтинговою шкалою (від 1 до 100 балів), що відповідає конкретній оцінці за шкалою ЕСТS (А, В, С, D, Е, FХ, F), та за національною шкалою (від 2 балів (незадовільно) до 5 (відмінно) балів). Оцінка підсумкового модульного контролю за навчальну дисципліну є підставою для: а) зарахування цієї оцінки як остаточної; б) включення прізвища студента до списку осіб на семестровий (академічний) контроль. Пункт б) означає, що студент бажає підвищити свою оцінку, яку він отримав за результатами підсумкового модульного контролю, або він не набрав належної мінімальної кількості балів (35 - оцінка F за шкапою ЕСТS) за навчальну дисципліну.

Семестровий (академічний) контроль передбачає проведення екзамену, під час якого студенту виставляється остаточна оцінка за навчальну дисципліну, яка виставляється як середньозважена за результатами підсумкового модульного контролю та результату перескладання оцінки за навчальну дисципліну.

Соседние файлы в папке ПРОГРАММЫ (РП и НП)