Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
фінменеджмент-кр.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
1.13 Mб
Скачать

2.3. Напрямки покращення фінансового стану підприємства

Доцільно навести повний аналіз розрахованих у п. 2.2. показників і на його основі виявити та оцінити важливість проблем фінансової діяльності підприємства.

Слід визначити можливість та напрямок впливу на рівень тих показників, значення яких є незадовільними.

Розділ ііі. Обґрунтування заходів антикризового фінансового управління на підприємстві

3.1. Основні положення програми фінансової реструктуризації

Спираючись на теоретичну інформацію та результати фінансового аналізу діяльності підприємства необхідно визначити, чи є необхідною його фінансова реструктуризація. Якщо проведення такого заходу є доцільним, то слід спочатку розробити програму фінансової реструктуризації. Необхідно визначити комплекс заходів, що мають бути здійснені для досягнення єдиних цілей, що є узгодженими і здійснюються за певною програмою.

Дослідження підприємства і розробка програми реструктуризації можливе за двома напрямами: від загального до конкретного, від загальних цілей і показників загальної ефективності роботи до причин низької продуктивності, тощо, а потім до більш детального вивчення окремих областей діяльності організації та підхід з іншого боку, коли вивчають по черзі кожну функцію (виробництво, постачання, маркетинг, тощо) з надією досягти в кінці збалансованого синтезу.

Слід розглянути два методологічних підходи до розробки програми реструктуризації: Метод структуризації проблем (ієрархія проблем) і Побудова дерева цілей (ієрархія цілей).

3.2. Етапи процесу фінансової реструктуризації підприємства та оцінка результатів її проведення

На основі розробленої програми фінансової реструктуризації підприємства необхідно визначити основні етапи її проведення, детально охарактеризувати кожен з етапів.

Слід також теоретично оцінити ефективність проведених заходів з точки зору їх впливу на фінансовий стан підприємства.

Висновки

Висновки мають містити узагальнення і підсумки за кожним розділом роботи. Слід звернути увагу на особливо важливі фінансові аспекти діяльності підприємства, ще раз підкресливши важливість такого заходу оздоровлення підприємства як фінансова реструктуризація. Зупинитись на проблемах фінансової реструктуризації, які потребують вирішення.

Додатки

У додатках можуть наводитись детальні графічні зображення, таблиці статистичних даних, а також аналітичні таблиці, які були використані при написанні роботи, але розміщення яких безпосередньо в ній є недоцільним.