Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Met_vkaz_Napis_y_oforml_mag_rob_14_1.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
841.73 Кб
Скачать

Вихід стандартних відсадків клонових підщеп яблуні залежно від способу ведення маточника, наявності зрошення та субстрату для підгортання, тис. Шт./га (2013 р.)

Спосіб ведення маточника

Субстрат

М.9

М.26

Без поливу

Полив

Без поливу

Полив

Вертикальні відсадки

Ґрунту (к)*

69,6

121,7

80,7

110,4

Тирса

131,4

116,4

115,0

134,7

Горизонтальні відсадки

Ґрунт

75,2

79,5

58,1

71,4

Тирса

106,1

150,5

108,5

145,3

НІР05

35,7

Примітка. *к– контроль.

За відсутності достовірної різниці між варіантами значення НІР05не наводять, натомість подають вираз "Fф.< F05". Значення НІР05для факторів (див. рис. 4, "Фактор А", НІР05=12,6) не наводяться в таблиці, де відсутні відповідні середні. Натомість НІР05для окремих факторів використовують, наприклад, на стовпчастій діаграмі, для встановлення істотності різниці між середніми по факторах (рис. 5).

Представлення статистично оброблених результатів досліджень виконують також у вигляді ілюстрацій (графіків, діаграм, рисунків). Для кожного виду даних використовують відповідні форми ілюстрацій. У вигляді графіка-гістограми подають середні по факторам, а дані про ступінь впливу факторів – у вигляді кругової діаграми (див. рис. 5).

Рис. 1. Залежність виходу стандартних відсадків клонових підщеп яблуні від використання для підгортання субстрату і вологозабезпечення за різних способів ведення маточника (пересічно по досліджуваних факторах , 2013 р.)

Рис. 5. Приклад представлення результатів статистичної обробки в тексті дипломної роботи (у вигляді графіка та кругової діаграми)

Презентація доповіді про результати дипломної роботи

Для створення презентації доповіді застосовують програму “Microsoft Office PowerPoint”. Презентацію доповіді по дипломній роботі демонструють на екрані та роздруковують на білому папері в необхідній кількості примірників для членів ДЕК. Дані представлені на слайдах презентації та запропоновані в роздатковому матеріалі повинні відповідати результатам дипломної роботи та забезпечувати їх легке сприйняття (темні напівжирні шрифти (14-28 pt), світле тло, не більше 2-4 кольорів).

Структуру доповіді погоджують з науковим керівником. Кількість слайдів – не більше 10-12 (з розрахунку 1-2 хв. часу на один слайд доповіді).

Приклад структури доповіді для магістерської роботи (рис. 6-9):

  • назва теми доповіді, ім’я доповідача, науковий керівник;

  • місце проведення досліджень;

  • об’єкти досліджень, схема досліду;

  • результати досліджень з характеристикою показників – 5-7 слайдів;

  • висновки, пропозиції.

Рис. 6. Перший слайд презентації виконаний у програмі “PowerPoint”

Слайди, що не несуть результативної інформації є лише ілюстрацією доповіді, тому в ході доповіді на них не витрачають багато часу. Більш детально зупиняються на результатах досліджень (див. рис. 7 та 8).

Прикінцевий слайд доцільно оформити у вигляді висновків та пропозицій щодо використання результатів досліджень (див. рис. 9).

Рис. 7. Подання результатів досліджень у вигляді таблиці

Р

Умовні позначення:

А – спосіб ведення маточника;

В – наявність зрошення;

АВ – взаємодія факторів

ис. 8. Подання результатів досліджень у вигляді кругової діаграми

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]