Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Met_vkaz_Napis_y_oforml_mag_rob_14_1.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
841.73 Кб
Скачать

Підготовка дипломної роботи до захисту

Дипломну роботу подають до захисту за графіком деканату в зброшурованому вигляді з відгуком наукового керівника та підписами консультантів.

Науковому керівнику роботу подають у повному об’ємі, вичитаною після друкування та зброшурованою. Після висновків магістрант ставить свій підпис і дату подання.

У відгуку науковий керівник характеризує відношення магістранта до виконання роботи, його ініціативність, самостійність, ступінь оволодіння методикою ведення досліджень, вміння аналізувати наукову літературу, участь в роботі наукових гуртків і конференцій, друкування статей і тез у збірниках наукових студентських праць. Оцінювати дипломну роботу керівникові не слід.

Відгук до дипломної роботи науковий керівник дає за 8-10 днів до подання роботи в деканат. До дипломної роботи ОКХ „Магістр” додають первинні матеріали у вигляді основного зведеного журналу досліду.

Завідувач кафедрою знайомиться з роботою й первинними матеріалами і приймає рішення щодо представлення роботи до захисту і подання в деканат. Своє рішення завідувач кафедрою відмічає на титульному листі магістерської дипломної роботи (див. додаток А). За відсутності апробації матеріалів досліджень – виступу магістранта на конференції або науковому студентському гуртку, про що свідчить відповідна довідка та копія програми наукової конференції – робота до захисту може не допускатися, а її автор не може розраховувати на отримання високого балу після захисту.

До захисту магістрант готує демонстраційний матеріал у вигляді презентації “Microsoft Office PowerPoint” (додаток Ж „Презентація доповіді …”), роздаткового матеріалу для членів ДЕК і натуральних зразків. Магістрант, крім цього, готує тези своєї доповіді. У доповіді, в межах 12-15 хвилин, магістрант коротко викладає основний зміст дипломної роботи.

Деканат факультету переглядає роботу і не пізніше як за 4-5 днів до захисту передає на рецензію.

Рецензування дипломної роботи

Рецензент оцінює зміст і оформлення магістерської дипломної роботи. У рецензії відзначаються актуальність досліджень, уміння аналізувати літературні джерела, володіння методами і методиками досліджень, вміння аналізувати результати власних досліджень, робити обґрунтовані висновки і рекомендації; звертають увагу на оформлення та грамотність написання. Рецензент вказує на виявлені недоліки роботи та обов’язково її оцінює (див. додаток Е).

Захист магістерської дипломної роботи

Після оголошення теми магістерської дипломної роботи головою Державної екзаменаційної комісії, магістрант у межах відведеного регламенту, коротко обґрунтовує її актуальність, науково-прикладне і народногосподарського значення. Характеризує умови, об’єкт і методику досліджень, викладає основний зміст роботи з використанням ілюстративних матеріалів, наводить основні висновки і пропозиції для виробництва (див. додаток Ж „Презентація доповіді …”).

Після доповіді магістрант відповідає на запитання членів Державної екзаменаційної комісії та присутніх у залі. Відповіді мають бути короткі, вичерпні, переконливі. Слід показати достатній рівень професійних знань і загальну культуру.

Один з членів ДЕК знайомиться з дипломною роботою, відгуком наукового керівника та рецензією й у виступі висловлює своє судження щодо оформлення, актуальності, грамотності викладення матеріалу, оголошує зміст відгуку керівника, рецензії й оцінку рецензента.

Після обговорення доповіді, у якому можуть брати участь усі присутні, магістранту надається прикінцеве слово.

Магістрант відповідає на зауваження рецензента і членів ДЕК. Не погоджуючись з яким-небудь зауваженням, відстоює своє ставлення до запитання, підкріплюючи його відповідними аргументами.

На захист запрошується науковий керівник, який на час захисту магістранта вважається членом Державної екзаменаційної комісії.

Оцінку за результатами захисту магістерської дипломної роботи ставлять на закритому засіданні ДЕК, враховуючи думки членів комісії й рецензента. Результати захисту і прийняте рішення оголошує голова Державної екзаменаційної комісії після закінчення закритого засідання в присутності магістрантів.

Додаток А

Титульний аркуш магістерської дипломної роботи

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]