Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
48Експертиза_товар_вМВК_ЗС_12ТК.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
129.02 Кб
Скачать

Тема 17. Експертиза молочних продуктів, яєць і яєчних товарів

Особливості молочних товарів як об'єктів експертизи. Фактори формування відмінних особливостей і якості окремих видів молочних продуктів. Умови і терміни зберігання, транспортування, їх вплив на кількісні і якісні показники.

Експертиза товаросупровідних документів вітчизняних і іноземних товарів.

Експертиза кількості молочних продуктів залежно від видів транспортної тари, споживчого упакування, вимоги до їх маркування. Ідентифікаційні' ознаки маркування.

Експертиза якості окремих видів молочних продуктів. Порядок і методи відбору зразків для дослідження якості.

Ознаки асортиментної і якісної ідентифікації. Порядок проведення експертизи якості. Виявлення дефектів, їх ідентифікація, причини виникнення.

Експертиза яєць і яєчних товарів.

Документальне оформлення результатів експертизи.

Тема 18. Експертиза м'ясних товарів

Особливості м'яса і м'ясних товарів як об'єктів експертизи. Фактори формування відмінних особливостей і якості окремих видів м'ясних товарів.

Умови і терміни зберігання, транспортування, їх вплив на кількісні і якісні показники.

Строки виклику експерта.

Експертиза товаросупровідних документів (вітчизняних і іноземних товарів).

Експертиза кількості м'яса і м'ясних товарів залежно від виду транс-портної тари і споживчого упакування, особливості їх маркування, вимоги до маркування. Ідентифікаційні ознаки маркування.

Експертиза якості окремих видів м'ясних товарів. Порядок відбору зразків. Ознаки асортиментної і якісної ідентифікації. Порядок та методи проведення експертизи якості. Виявлення дефектів, їх ідентифікація, причини виникнення.

Документальне оформлення результатів експертизи.

Тема 19. Експертиза рибних товарів

Особливості риби і рибних товарів як об'єктів експертизи. Фактори Нормування відмінних особливостей і якості окремих видів рибних товарів.

Строки виклику експерта.

Експертиза товаросупровідних документів (вітчизняних і іноземних товарів).

Експертиза кількості риби і рибних товарів залежно від видів транспортної тари і споживчого упакування, особливості маркування. Ідентифікаційні ознаки маркування.

Експертиза якості окремих рибних товарів. Порядок та методи відбору зразків для дослідження якості. Умови асортиментної і якісної ідентифікації. Порядок проведення експертизи якості. Виявлення дефектів, їх ідентифікація, причини їх виникнення.

Документальне оформлення результатів експертизи.

Тема 20. Експертиза пластичних мас та виробів з них

Особливості пластичних мас як об'єктів експертизи: ідентифікація, номенклатура показників якості пластичних мас та виробів з них.

Експертиза товаросупровідних документів.

Експертиза кількості та якості пластичних мас. Методи випробувань, експрес-метод визначення походження, органолептичний метод визначення якості.

Пластмасовий посуд. Ідентифікація. Експертиза кількості та якості. Правила приймання, відбір проб. Особливості експертизи виробів вітчизняного та іноземного виробництва.

Показники безпеки, особливості санітарно-епідеміологічної експертизи пластмасового посуду.

Документальне оформлення результатів експертизи.