Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
9 сем. Эк.предприятия / ИС на предприятии / ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА СИСТЕМИ Білик.doc
Скачиваний:
85
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
5.18 Mб
Скачать

Додаткові звіти

Клавіша Custom дозволяє скористатися всіма наявними в пакеті зві­тами. Порівняння їх зі списком стандартних звітів показує, що тут мо­жна знайти декілька нових звітів.

Звіт Base Calendar показує базовий календар, який визначає робочі та вихідні (Nonworking) дні тижня. Для робочих днів вказуються робочі го­дини, наприклад, 8:00 12:00, 13.00 — 17:00. Секція звіту Exception

224

описує винятки з загального правила, які охоплюють святкові, передсвя­ткові дні, перенесення робочих днів на вихідні тощо. Відмітимо, що ба­зовий календар можна змінити командою Tools Change Working Тіте.Звіт Crosstab показує таблицю планових витрат на оплату праці працівників в роботах проекту.Звіт Resource призначений для відобра­ження ставок погодинної оплати праці працівників. Поле Max.Units задає кількість працівників, поле Std. Rate — основна ставка погодинної опла­ти, поле Ovt. Rate — ставка понаднормової погодинної оплати праці, Cost/Use — додаткова оплата, незалежна від часу роботи.

Звіт Task видає список робіт проекту з їх тривалістю (Duration), да­тами початку (Start) та завершення (Finish).

Звіт Tasks In Progress показує роботи, які виконуються (почалися і ще завшилися) та необхідні для їх виконання ресурси.

Параметризація звітів

Параметризацією звітів назвемо сукупність їх параметрів та засоби для їх зміни. Кожна група звітів характеризується своїми параметрами. Про параметри групи звітів можна дізнатися за допомогою клавіші Edit, розташованої на формі цієї групи. З другого боку, клавіша Edit дає до­ступ до форми, яка дозволяє змінити значення параметрів.

Група звітів Overview характеризується лише шрифтом основних елементів звітів: Project Name, Company Name, Manager Name, Details. Для зміни шрифту того чи іншого елемента потрібно вибрати його в списку Item to Change, а потім вибрати реквізити шрифту.

Зате група Current Activities має аж три сторінки параметрів: Definition, Details і Sort. Поле Name на сторінці Definition дозволяє змі­нити назву звіту. Поле Period призначене для вибору одного з можли­вих періодів: проект в цілому (Entire Project), рік (Years), півроку (Half Years), квартал (Quarters), місяць (Month), декада (Thirds of Months), тиждень (Weeks), день (Days). Якщо не вибрано проекту в цілому, то за допомогою лічильника Count можна визначити час, протягом якого аналізується проект, через кількість періодів.

Список вибору Table дозволяє визначити одну з можливих таблиць представлення задач (Baseline — параметри задач в базовому проекті, Cost — вартість реалізації задач, Work — затрати робочого часу тощо). Список вибору Filter дозволяє відібрати частину задач за тим чи інши критерієм відбору (AH Tasks — всі задачі, Completed Tasks — заверше­ні задачі, Critical — критичні задачі тощо).

Прапорці Highlight та Gray bands призначені для розділення задач: при піднятому прапорцю Gray bands задачі відділяються сірою смуж­кою, а при піднятому прапорцю Highlight — рядок задачі замальовуєть­ся сірим кольором і цим відділяє складові одної задачі від іншої.

На сторінці Details форми параметрів групи звітів Current Activities розташовані дві групи прапорців: Task і Assignment. Прапорці з групи Task призначені для відображення певних реквізитів задач, а прапорці з групи Assignment — реквізитів їх ресурсів. Окремо розташовані прапо-

225

рці Border around details та Greedlines between details визначають офор­млення лініями таблиць ресурсів задач.

Сторінка Sort цієї ж форми визначає впорядкування задач проекту у звіті. Задачі можна впорядкувати за одним, двома чи трьома ключами. Первинний ключ задається в полі Sort by (ID — впорядкування задач за їх номерами, % Complete —- за процентом їх виконання, % Work Complete — за процентом затрачених трудових ресурсів тощо).

Вторинний ключ задається в полі Then by (наприклад, Baseline Cost — за базовою вартістю, Critical — за ознакою критичності) і використовується для впорядкування тих задач, у яких співпадають первинні ключі. Третій ключ за­стосовується задається в другому полі Then by (наприклад, Actual Start — за датами фактичного початку робіт, Actual Duration — за фактичною триваліс­тю робіт) в тих випадках, коли співпадають і первинні, і вторинні ключі.

Клавіша Text, розташована на всіх сторінках форми, дозволяє змінити реквізити шрифту тексту звіту. Клавіша Reset, розташована на сторінці Sort, дозволяє повернутися до стандартних параметрів цієї групи звітів.

Група звітів Cost має форму параметрів, розташованих на трьох сто­рінках тими ж іменами: Definition, Details і Sort. Деякі з діалогових еле­ментів цієї форми мають те ж саме призначення, що й у попередньої групи (поле Name, список вибору Filter та прапорець Highlight на сторі­нці Definition, сторінка Sort). На сторіці Definition розташована також нова група параметрів Crosstab:

  • список вибору Row визначає об'єкти, які будуть стояти в рядках таблиці (Tasks — задачі, Resources — ресурси);

  • список вибору Column визначає об'єкти, які будуть стояти в стовпчи­ках таблиці (наприклад, Cost — вартість робіт, Work — трудові ресурси);

  • лічильник та розташований поряд з ним список вибору визначають періодичність аналізу робіт та кількість відображених в таблиці періодів.

Прапорець And resource assignments дозволяє поряд з роботами ві­добразити стан їх ресурсів.

На сторінці Details розташовані дві групи прапорців: Show та Gridlines. Прапорці з групи Show призначені для відображення в звіті тих чи інших реквізитів:

  • Summary tasks — підсумки по етапах робіт;

  • Row totals — підсумок звіту по рядках;

  • Column totals — підсумок звіту по стовпчиках.

Прапорці групи Gridlines визначають оформлення таблиці горизон­тальними розділюючими лініями: Between tasks — між роботами, Between resources — між ресурсами.

Окремо розташовані прапорці визначають деякі загальні параметри:

Show zero values — показувати нульові значення числових величин (інакше вони зображаються пропусками);

Repeat first column on every page — на кожній сторінці звіту відображати перший (ключовий) стовпчик (інакше він відображається лише на першій сторінці). Список вибору Date format визначає формат представлення дат.

Параметри групи звітів Assignment аналогічні параметрам групи Current Activities, а параметри Workload — параметрам групи Cost.

226

227

228

229

230

231