Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТ МАГИСТР ТЕХНОЛОГ ШАБЛОН ДонНУЕТ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
131.07 Кб
Скачать

6. Захист від шуму

Зниження шуму, створюваного на робочих місцях досягається використанням наступних методів: зменшення шуму в джерелі, раціональне планування підприємства, акустична обробка приміщень.

Підприємство сплановане таким чином, що вентиляційні камери і машинне відділення холодильних камер вилучені від місць постійного перебування людей. Зменшення шуму в його джерелі забезпечується застосуванням звукоізолюючих кожухів. Для зниження загального шуму у венткамерах і машинному відділенні виробляється їхня акустична обробка, що полягає в облицюванні стін і стель древесноволокнистими плитами. При організації виробництва ми орієнтувалися на застосування малошумних машин. Під настільні шумливі апарати і машини підкладені м'які коврики із синтетичних матеріалів, під ніжки столів – прокладки з м'якої гуми.

Вібруючі машини (вентилятори, насоси, деякі агрегати) установлені на окремі фундаменти. Між фундаментами під устаткуванням і стінами будівлі маються розриви. Вентилятори приєднані до повітроводу за допомогою гнучких уставок.

З метою обмеження аеродинамічного шуму швидкість руху повітря у повітроводах приймаємо не більш 5 м/с.

Раздел 6, после анализа, доповнить или сократить в соответствии с темой

7. Вентиляція повітря

На підприємстві функціонують системи примусової припливно-витяжної, місцевої витяжної і природної вентиляції. Природна аерація приміщень здійснюється за рахунок різниці абсолютних тисків зовні й усередині них. Примусова вентиляція здійснюється за рахунок роботи вентиляторів.

Припливно-витяжна вентиляція застосовується в холодний період року у всіх виробничих приміщеннях. У теплий період року приплив повітря в них може здійснюватися природним шляхом. Унаслідок цього заощаджуються енергоресурси підприємства, а також оптимізуються повітрообміні процеси.

В обідніх залах передбачене перевищення припливу повітря над витяжкою, а в гарячих цехах і мийних – перевищення витяжки над припливом. У гарячому цеху припливе повітря надходить у робочу зону (з метою обдування тіла працюючих), в інших приміщеннях – вище робочої зони.

У виробничих приміщеннях над джерелами виділення шкідливостей установлені витяжні зонти. Лінійний розмір А зонта, підвішеного на висоті h над джерелом виділення шкідливостей з відповідним лінійним розміро y, визначаємо по формулі:

А =у + 0,8 h= 1,76+0,8х2,2=3,52 м.

Забезпечення питного режиму

На підприємстві виділені засоби на забезпечення працівників гарячого цеху білково-вітамінними напоями, газованою водою, натуральними соками.

Запобігання пожеж на підприємстві

Будівля підприємства відноситься до II ступеня вогнестійкості, категорія Д згідно СНиП-2.11.01-75. При проектуванні підприємства дотримані протипожежні розриви між будинками. Межа вогнестійкості стін 10 годин. У будинку передбачені протипожежні стіни, що перешкоджають поширенню пожежі з однієї частини будинку на інші. Ця стіна спирається на свій фундамент.

На підприємстві передбачені два евакуаційних виходи – головний і службовий. До будівлі забезпечений зручний під'їзд для пожежного автотранспорту.

Раздел 7, после анализа, доповнить или сократить в соответствии с темой

8. Пожежний захист підприємства

Підприємство має протипожежне водопостачання, що забезпечує протипожежний водопровід, об'єднаний з виробничим. Для гасіння вогнищ загоряння передбачені установки, порошкові вогнегасники ОП-8Б. Вони розташовані в коридорі на висоті 1,5 м від підлоги.

Пожежні крани встановлені на протилежних сторонах будинку на висоті 1,35 м від підлоги. Кожен пожежний кран постачений рукавом довжиною 10 м зі стовбуром. Пожежні крани разом з пожежними рукавами поміщені в шафки з написами "Пожежний кран".

Для II ступеня вогнестійкості час евакуації не повинний перевищувати 6 хвилин.