Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом / Записка.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
3.07 Mб
Скачать

3 Розробка інформаційної системи підприємства та побудова локальної мережі

3.1 Побудова локальної мережі

Дана локальна мережа проектується для торгівельного підприємства зі змогою виходу в мережу інтернет. Мережа побудована по топології зірка.

Мережа працює по протоколу ТСР/ІР та розділяється на 2 підмережі. Одна підмережа об’єднує комп’ютери за допомогою кабеля (вита пара), друга підмережа об’єднує комп’ютери по технології WI-FI на базістандартуIEEE 802.11.

Мережа підключена до комутатора D-Link DES-3326SR.

Рисунок 3– Комутатор D-Link DES-3326SR

D-Link DES-3326SR - це стековий комутатор третього рівня, який об'єднує в собі комутацію 2-го рівня з базовою IP-маршрутизацією пакетів і функції забезпечення якості обслуговування, що є не поганим рішенням для невеликих підприємств. Комутатор має 24 порти 10/100 Мбіт/с, 1 слот розширення для установки модулів Fast або Gigabit Ethernet, підтримку резервного джерела живлення і можливість об'єднання в стек до 13 пристроїв. Такий комутатор має змогу підключення Gigabit Ethernet, що дозволяє підключити високошвидкісну лінію передачі данних.

Комутатор підтримує функцію віртуальних локальних мереж VLAN, що є дуже корисною для великих підприємств і дозволяє запобігти небажаних результатів. VLAN працює на основі протоколу ІЕЕЕ 802.1Q і дозволяє створювати широкомовні домени, сегментування потоків данних.

Однією і найважливішою ознакою коммутатора є управління широкомовним штормом. Широкомовний шторм – це розсилка широкомовних пакетів на всі порти коммутатора, що за невеликий період часу перегружає мережу і мережа перестає працювати. На такий випадок в коммутаторі передбачено лічильник широкомовних пакетів. Такий лічильник рахує кількість пакетів і якщо вони перевищують кількість допустимих пакетів, то пакети відкидаються.

Для точки доступу WI-FI використали маршрутизатор D-Link DWL-2100AP.

Рисунок 4– Маршрутизатор D-Link DWL-2100AP

DWL-2100AP-багатофункціональна безпровідна точка доступу для мереж підприємств, яка може виконувати функції базової станції для підключення до бездротової мережі пристроїв, що працюють за стандартами 802.11b і 802.11g. 

Швидкість з'єднання до 108 Мбіт / с DWL-2100AP встановлює надійне з'єднання з бездротовими пристроями стандарту 802.11g на швидкості до 54 Мбіт/с і підтримує технологію D-Link 108G, що забезпечує з'єднання на швидкості до 108 Мбіт/с (Турбо режим). 

Також можна здійснювати налаштування маршрутизатора за допомогою веб – сторінки, на яку можна зайти за адресою 192.168.1.1, ця адреса являється адресою самого маршрутизатора.

WI-FI адаптер TP-LINK TL-WN851ND

БездротовийPCIадаптерD-Link AirPlusXtremeG DWL-G520розширеногостандарту802.11g зпідвищеноюпродуктивністюпризначений для використаннявнастільнихкомп'ютерах.Цепристрійпідтримуєшвидкістьбездротового з'єднаннядо 108Мбіт/сприроботіврежиміінфраструктури,зберігаючиприцьому сумісністьз усіміснуючимбездротовимобладнаннямстандартів802.11b.Завдякипідвищеної безпеки,цейадаптерєідеальнимбездротовимрішенням,які розширюютьфункціональністьмережіівтежчасзахищаєминуліінвестиціїзавдяки сумісності з наявним мережним устаткуванням. Швидкістьдо 108Мбіт/сначастоті 2.4ГГц DWL-G520забезпечуєшвидкість з'єднання до108Мбіт/с (Турборежим)привикористанніврежиміінфраструктуриспільно зточкамидоступуімаршрутизаторамисеріїAirPlusXtremeG.ПрироботіврежиміAd-Hoc,тобтоприз'єднаннідвохклієнтівDWL-G520та / абоDWL-G650по типу "точка-точка" з'єднанняздійснюєтьсянашвидкостідо 11Мбіт/ свідповідно до стандарту802.11b.

Соседние файлы в папке диплом