Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом / записка_Дімон.doc
Скачиваний:
84
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
6.26 Mб
Скачать

3.2 Побудова загальної структури інформаційної системи

Інформаційна система торгівельного підприємства являє собою веб-сайт, а саме Internet-магазин. Для розробки інтернет магазину була обрана мова програмування PHP та система управління базами даних MySql.

Отже, MySQL – це система управління реляційними базами даних. У реляційній базі даних дані зберігаються в окремих таблицях, завдяки чому досягається виграш у швидкості й гнучкості. Таблиці зв'язуються між собою за допомогою відносин, завдяки чому забезпечується можливість поєднувати при виконанні запиту дані з декількох таблиць. SQL як частина системи MySQL можна охарактеризувати як мова структурованих запитів, що використовується для доступу до баз даних.

MySQL – це ПЗ з відкритим кодом. Застосовувати його і модифікувати може будь-хто. Таке ПЗ можна отримувати за допомогою Internet і використовувати безкоштовно. При цьому кожен користувач може вивчити вихідний код і змінити його у відповідності зі своїми потребами.

База даних з точки зору MySQL - це звичайний каталог, що містить файли певного формату - таблиці. Таблиці складаються із записів, а записи, у свою чергу, складаються з полів. Поле має два атрибути - ім'я і тип.

PHP - це широко використовувана мова сценаріїв загального призначення з відкритим вихідним кодом.

 Говорячи простіше, PHP це мова програмування, спеціально розроблена для написання web-додатків (сценаріїв), що виконуються на Web-сервері.

Абревіатура PHP означає "Hypertext Preprocessor (Препроцесор Гіпертексту)". Синтаксис мови бере початок з C, Java і Perl. PHP досить простий для вивчення. Перевагою PHP є надання web-розробникам можливості швидкого створення динамічних web-сторінок.

Також, для побудови інформаційної системи було обрано сервер Apache.

Apache – це веб-сервер з відкритим початковим кодом, що вирізняється широкими можливостями конфігурації та належним рівнем підтримки.

Web-сервер Apache є самостійним, некомерційним, вільно розповсюджуваним продуктом. Продукт підтримує безліч можливостей, багато з яких реалізовані як скомпільовані модулі, які розширюють основні функціональні можливості. Вони різняться від серверної підтримки мов програмування до схем аутентифікації. Існують інтерфейси для підтримки мов програмування Perl, PHP.

Якщо для веб-сайтів необхідна розширена функціональність, HTTP-сервер часто доповнюється серверним інтерпретатором PHP чи ASP або таким, що працює за допомогою інтерфейсу CGI.

Розглянемо структуру інформаційної системи «Велоспорт»:

Головна сторінка;

Навігація;

Каталог товарів;

Авторизація;

Новини.

Детальніше:

Навігація:

а) Головна сторінка;

б) Про нас;

в) Профіль.

Каталог товарів:

а) Велосипеди;

б) Комплектуючі;

в) Аксесуари;

с) Захисне спорядження.

1.3) Авторизація:

а) Реєстрація;

б) Вхід.

Сторінка «Про нас»:

Правила користування;

Про нас;

Контакти.

Сторінка «Профіль»:

Редагувати дані:

Прізвище, ім’я, по батькові;

E-mail;

Телефон;

Адреса;

Поштовий індекс.

Редагувати пароль;

2.1) Діючий пароль;

2.2) Новий пароль;

2.3) Підтвердити пароль.

Блок «Велосипеди»:

Гірські;

Дорожні;

Шосейні;

Складні;

Дитячі.

Блок «Комплектуючі»:

Керма;

Амортизатори;

Вилки;

Обода;

Шини.

Блок «Аксесуари»:

Крила;

Замки;

Дзеркала.

Блок «Захисне спорядження»:

Велокуртки;

Шоломи;

Наколінники.

Відповідно кожна із сторінок вищезазначених блоків має інформацію про товар, та кнопку «Детальніше» та вибір товару за «Виробником» . Також на сторінках присутні переходи до наступної сторінки товарів даної категорії.

Сторінка «Детальніше» має більш детальний опис кожного з тварів та відповідну кнопку «Купити».

Сторінка «Купити» містить у собі загальну інформацію за допомогою якої можна оформити купівлю, та доставку товару, а саме:

1) Ініціали;

2) Телефон;

3) Адреса для доставки;

4) Поштовий індекс.

Після оформлення купівлі ви побачите сторінку із відповідним повідомленням про виконання або невиконання операції.

Соседние файлы в папке диплом