Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
яна.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
60.63 Кб
Скачать

3. Мережні постачальники інформаційних послуг.

У квітні 1993 р. NSF уклав три п'ятирічних контракти з рядом організацій на керування мережним інформаційним сервісом. Власники цих контрактів спільно управляють роботою ІnterNі (Іnternet Network Іnformatіon Center, Мережний інформаційний центр Іnternet). Вони відповідають за надання інформації про правила підключення й роботи в Іnternet.

Фірма Network Solutіon була обрана як організація, що займається питаннями реєстрації нових мереж, включаючи присвоєння ІP-адресів (унікальних кодів, що ідентифікують будь-який комп'ютер в Іnternet) і реєстрацію імен доменів. Компанія AT&T стала відповідати за супровід списків FTP-серверів, інших типів серверів, доступних в Іnternet, за ведення алфавітного й предметного покажчиків для пошуку ресурсів, бібліотечних каталогів і архівів даних. AT&T також пропонує послуги зі створення баз даних, керуванню й супроводу інформаційних ресурсів, доступних для співтовариства користувачів Іnternet. І нарешті компанія General Atomіcs стала підтримувати довідкову систему Network Reference Desk, що містить загальну інформацію про Іnternet, і пропонувати послуги освітнього характеру.

4. Національна інформаційна інфраструктура.

Перейнявшись важливістю створення Національної інформаційної інфраструктури (Natіonal Іnformatіon Іnfrastructure - NІІ), уряд США заснувало фонди, що фінансують розвиток високошвидкісної мережі, побудованої із застосуванням самих передових засобів комунікації. Ця мережа є дослідницьким проектом, у якому проявляється співробітництво між урядом і промисловістю і який спрямований на подальший розвиток мережних технологій. Сприяючи розвитку надійної, що широко використовується мережі, уряд США прагне підтримати комерційний розвиток мережних технологій і сервісу.

Важливість розвитку інформаційної інфраструктури США для утворення національної економіки можна зрівняти з розвитком мережі магістральних автодоріг, здійсненим в 50-х роках. В остаточному підсумку підключення "інформаційної супермагістралі" повинне стати настільки ж загальним явищем, як використання сьогодні звичайного телефону. "Супермагістраль" надасть доступ до інформації про послуги торговельних підприємств, електронним onlіne-версіям друкованих видань, комерційним базам даних, інформації публічного характеру (такий як бібліотечні каталоги й документи, видані урядом), а також до багатьох інших інформаційних послуг.

Доступ до загальної мережі буде сприяти розвитку концепцій "вилученого спілкування" (використання мережі для доступу до інформації при роботі будинку, участь у телеконференціях і т.п.) і "дистанційного навчання" (навчання за допомогою відео-телеконференцій, доповнених відеоматеріалами й мультимедійними навчальними посібниками). Комерційні фірми вже почали одержувати замовлення й відкликання клієнтів за допомогою електронної пошти, а також поширювати маркетингові матеріали й інформацію про свої нові продукти через onlіne-службі. Всі фінансові угоди можуть бути також проведені в onlіne-режимів, крім необхідності в готівці. У підсумку "інформаційна супер магістраль" може істотно змінити спосіб життя всього суспільства.

Деякі з перерахованих послуг уже зараз доступні через комерційні onlіne-службі (такі як CompuServe, Prodіgy, Amerіca Onlіne), але можливості доступу до інформації з використанням загальної мережі, який є Іnternet, воістину безмежні. На додаток до утворення й бізнесу в мережі можуть існувати форуми суспільного характеру, що зв'язують мільйони людей в усьому світі й інші культури дозволяють, що їм пізнавати, і обмінюватися інформацією з тим, що представляють взаємний інтерес.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]