Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TEMK.docx
Скачиваний:
38
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.72 Mб
Скачать
  1. Зарядка і розрядка конденсатора.

Конденсатор - електронний компонент, призначений для накопичення електричного заряду.

Заряджений від джерела конденсатор- напруга на конденсаторі дорівнює напрузі джерела, різниця потенціалів дорівнює нулю, струм дорівнює нулю. Струм навантаження дорівнює нулю- з погляду джерела навантаження є діелектриком (не проводить струм). Розряджений конденсатор- напруга на конденсаторі дорівнює нулю, різниця потенціалів дорівнює ЕРС джерела, ток максимальний. Струм максімален- з погляду джерела навантаження є провідником.

  1. Фотодіод принцип дії.

Фотодіо́д — це приймач оптичного випромінювання, який перетворює падаюче на його фоточутливу область світло велектричний заряд за рахунок процесів в p-n-переході. Його можна класифікувати як напівпровідниковий діод, в якому використовується залежність його вольт-амперної характеристики від освітленості.

Коли фотон, що має достатню енергію, потрапляє на фотодіод, в останньому відбувається внутрішній фотоефект: фотон збуджує електрон з матеріалу діода, таким чином створюючи пару носіїв заряду: вільний електрон і позитивно заряджену дірку. Якщо поглинання відбувається в області збідненнянапівпровідника, ці нові носії виносяться з області її власним електричним полем. Завдяки цьому дірки рухаються до анода, а електрони до катода, і виникає фотострум. Струм фотодіода як діода визначається струмом неосновних носіїв (дрейфовий струм).

  1. Лінії з розподіленими параметрами.

Кола з розподіленими параметрами хар-ся хвильовими процесами, при цьому величини, що їх описують у заг. випадку є формулами часу та просторових координат. Одним із прикладів кіл з розподіленими параметрами є довгі лінії. Довгими лініями називають такі лінії, геометричні розміри яких більше робочої довжини хвилі електромагнітних коливань або співвимірні з нею. Для дослідження процесів у колах з розподіленими параметрами введено дод. умову про рівномірність розподілу вздовж лінії її параметрів і індуктивності, ємності та провідності. Таку лінію називають однорідною. Лінію з неоднорідними параметрами часто можна розробити на однорідні ділянки.

  1. Дайте визначення поняттю «довгі лінії».

Довгими лініями називають такі лінії, геометричні розміри яких більше робочої довжини хвилі електромагнітних коливань або співвимірні з нею.

  1. Первинні параметри довгих ліній.

Ці параметри називають ще погонними параметрами. До них відноситься опір, індуктивність, провідність та ємність. Опір зумовлений втратами вздовж лінії. Провідність зумовлена провідність витоку між проводами. ємність зумовлена ємністю між проводами. А індуктивність зумовлена магн. потоком, що зчіплюється з контуром струмом. Погонні параметри індуктивності, ємності і провідності є частотно-залежними, оскільки від частоти у заг. випадку залежить діалектрична та магнітна проникність середовища. Погонний параметр опору залежить від частоти через поверхневий ефект. При аналізі кіл з розпад. параметрами необхідно визначити характер зміни струмів та напруг вздовж кола.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]