Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснювальна записка по календарному плану бр.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
674.1 Кб
Скачать

4.2.5. Техніка безпеки при виконанні тинькарських робіт.

До тинькарських робіт в середині приміщення дозволяється приступати лише після закінчення влаштування перекриття, перегородок, установки і конопатки віконних і дверних коробок, установки вентиляційних коробів, навіски приладів опалення і закінчення виконання інших будівельно-монтажних і спеціальних видів робіт. Особливу увагу треба приділяти на правильну установку і експлуатацію лісів, підмостей, люльок і т.д. Якщо тинькарські роботи виконують одночасно на двох і більше ярусах, між працюючими повинен бути хоч один проміжний захисний настил. Робочих в цих випадках розташовують на лісах в шаховому порядку.

Механізоване нанесення штукатурного розчину на поверхню може бути довірене лише робочим високої кваліфікації, так як цей вид робіт потребує суворого нагляду правил техніки безпеки і виконавчих інструкцій. До початку механізованого нанесення штукатурного розчину необхідно перевірити справність обладнання: розчинонасосів, форсунок, шлангів, сигналізації тощо. Особливу увагу слід приділяти наявності і справному стану манометрів і запобіжних клапанів.

4.2.6. Техніка безпеки при виконанні малярних робіт.

Найбільш відповідальними в малярних роботах слідуючи операції:

- приготування малярних складів;

- підготовка поверхонь під окраску;

- робота з матеріалами і складами, шкідливими для здоров’я

- робота на висоті і застосування механізованого інструменту.

У відповідності з правилами пожарної безпеки приміщень, в яких зберігають лакофарбні матеріали, повинні бути вогнезахистні і мати вихід на вулицю. Інструменти, пристосування і допоміжні матеріали слід зберігати окремо від лакофарб них матеріалів в особовому приміщенні. В цих приміщеннях забороняється користуватися вогнем. До приготування складів допускаються особи не молодше 18 років. Робітники, які працюють з матеріалами, які містіть органічні розчинники, проходять медичний огляд. Всередині приміщення, починаючи з висоти 1,1м від перекриття або рівня землі, роботи ведуть з міцно встановлених інвентарних підмостей, пересуваючи вишок або драбин-стрем’янок.

4.2.7. Техніка безпеки при влаштуванні підлог.

Наносити гарячу мастику на поверхню основи треба лише за допомогою пластмасових, дерев’яних, гумових та інших шпателів, які не дають іскри при роботі. Для захисту шкіри рук при використанні холодних мастик рекомендується застосовувати пасти, мазі або користуватися гумовими печатками.

Працівники, зайняті на укладці гарячої асфальтової маси, забезпечуються спеціальним взуттям на деревній або товстій гумовій підошві, запобігаючи опіків ступенів ніг.

При ущільненні асфальтобетонної суміші вібротрамбовками до роботи допускаються працівники, які пройшли навчання і інструктаж по техніці безпеки. Електропроводи для вібротрамбовок повинні бути броньованим.

  1. КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН.

    1. Календарний план будівництва цеху залізобетонних виробів. (див. арк. 1)

    2. Графік руху робочої сили. (див. арк. 1)

    3. Графік використання машин і механізмів. (див. арк. 1)

    4. Графік завозу і використання основних матеріалів і виробів. (див. арк. 1)

    5. Вибір матеріалів. (див. арк. 1)