Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснювальна записка по календарному плану бр.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
674.1 Кб
Скачать

3.2. Роботи надземного циклу.

3.2.1.Монтаж колон.

До монтажу колон приступають, тільки після підготовки дна стакана фундаменту та інструментальної вивірки його положення в плані і по вертикалі. Кожну колону слід оглянути для виявлення можливих дефектів.

Робимо попередню розкладку колон. Підйом колони у вертикальне положення виконується в положенні «на ребро» шляхом повороту стріли за допомогою траверси марки Тр-16-1,0. Установку колон у стакани фундаментів виконують за рисками нанесеним на колони і фундаменти, з одночасним вивірянням 2 теодолітами вертикальності колон. В проектній відмітці опорних площадок колон на висоті забезпечують встановленням на дно стакану прокладок, котрі виключають необхідність вирівнюючого шару з бетону.

Розстроповування встановлених колон роблять тільки після їх закріплення у стаканах клиновими вкладишами. Додатково колона кріпиться розчалками які закріплюються за якорі і монтажні петлі на стакані фундаменту. Остаточну інструментальну вивірку колон роблять у двох напрямках після установки ряду колон. Потім проводять замонолічування стику колон з фундаментом, ущільнюють його за допомогою голубиного вібратора марки І-18 потужністю 0,8 кВт. Клинові вкладиші витягують після набору бетоном 70% проектної міцності. До набуття бетоном 70% проектної міцності на колони не можна влаштовувати наступні елементи. Для забезпечення жорсткості будівлі в поздовжньому напрямку по крайніх і середніх рядах встановлюються вертикальні зв'язки. З'єднання вертикальних зв'язків, з колонами виконується зварюванням. Для кріплення зв'язків у колонах передбачені закладні деталі.

Склад ланки: машиніст 6 р. - I чол.; Монтажники 5 р. - I чол., 4 р. - I чол., 3 р. - 1 чол., 2 р. - I чол.;

3.2.2.Монтаж підкранових балок.

До початку монтажу підкранових балок повинні бути виконані наступні роботи: 

• оснащення колон монтажними приставними драбинами з майданчиками;

• геодезична перевірка правильності положення колон відповідно з допусками, наведеними в СНіП Ш-16-80; 

• зовнішній огляд і виявлення можливих дефектів; 

• нанесення розбивочних осей і рисок;  Монтаж:

• Монтаж підкранових балок роблять за допомогою траверси Тр-20-5; 

• Монтаж підкранових балок виконують за допомогою автокрана «Клинці» КС-65719-1К із стрілою 32м.

• При установці підкранових балок риски на нижніх торцевих гранях балок повинні збігатися з нанесеними осьовими рисками на консолях колон. Положення розбивочної осі підкранових балок відмічають за допомогою теодоліта. 

• Для забезпечення точності проектних відміток підкранових балок до їх

монтажу виконують нівелірну зйомку відміток консолей колон. За проектну відмітку беруть найбільшу, а до закладних деталей консолей решти колон приварюють вирівнюючи металеві пластини необхідної товщини, підібрані з урахуванням фактичної висоти балки і відмітках опорних частин консолі. 

• Для визначення положення розбивочної осі суміжного ряду балок в прольоті першу і останню балку вивіряють шляхом відмірювання стальною рулеткою розміру базової осі мостового крана від встановленого ряду і нанесення маякових відміток на першу і останню балки. Решта балок ряду вівіряють шляхом суміщення їх геометричних осей з розбивочною віссю. 

• Тимчасове кріплення підкранової балки здійснюється за допомогою струбцин, конструкції ЦНІІМТП. 

• Після вивірки підкранових балок по всьому прольоту виконують приварювання з'єднувальних елементів до закладних деталей колон і до верхніх полиць балок.

Склад ланки: машиніст 6 р. - I чол.; Монтажники 6 р. - I чол., 5 р. - I чол., 4 р. - 1 чол., 3 р. - I чол.;