Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 курс 2 сесия / Вища математика / РП / Роб. програма ВМ ЗФ.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
361.47 Кб
Скачать

7.1. Поточний контроль знань студентів.

При організації поточного контролю кафедра математичних методів аналізу економіки самостійно розподілила загальну кількість балів, за якими оцінюється поточна робота, між відповідними об’єктами контролю, визначила форми проведення контрольних заходів та критерії їх оцінювання.

При розрахунку поточного контролю студента враховуються:

а) бали за активну участь у лекціях та практичних заняттях. Оцінці можуть підлягати: рівень знань, продемонстрований у відповідях на лекціях та практичних заняттях; активність при обговоренні питань, що винесені на практичні заняття; результати експрес-контролю тощо.

б) бали за виконання та захист контрольної роботи. При виконані контрольної роботи оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навики, яких набули студенти після опанування певного модуля. Модульний контроль може проводитись у формі тестів, відповідей на теоретичні питання або розв’язання практичних завдань під час проведення співбесіди. Контрольну роботу потрібно здати на перевірку за 3 тижні до початку сесії.

в) бали за реферат. Реферат містить 10 сторінок, враховуючи титульну.

За контрольну роботу та її захист, реферат і відвідування занять (не менше 75%) студент може отримати відповідно 20, 5 і 5 балів. Загалом студент може набрати за поточний контроль максимально 30 балів.

7.2. Підсумковий контроль знань студентів.

Оцінювання знань студентів з навчальних дисциплін здійснюється на основі поточного контролю і підсумкового контролю знань (іспиту). Оцінка знань студента передбачає розрахунок балів поточного (Рпот), підсумкового (Рпід) та остаточного контролю рівня засвоєння дисципліни (Рд). Оцінка Рд з дисципліни „Вища математика для економістів” визначається, виходячи з максимальної кількості балів – 100, із яких 30 балів – бали за поточну роботу студента і 70 балів за підсумковий семестровий контроль (іспит).

Рд = Рпот + Рпід

Іспит проводиться у формі виконання письмових екзаменаційних завдань.

На іспит виносяться вузлові питання, типові та комплексні задачі, ситуації, що потребують творчої відповіді та уміння синтезувати отримані знання і застосовувати їх при вирішенні практичних задач тощо. Екзаменаційні завдання охоплюють не менше 60% тем курсу. Кафедрою визначається перелік питань. Що охоплюють зміст програми дисципліни, критерії оцінювання екзаменаційних завдань.

Результати іспиту Рпід оцінюються в діапазоні від 0 до 70 балів. Кількість балів Рд переводиться в 4-х бальну шкалу та шкалу ECTS. Якщо студент на іспиті набрав менше 35 балів, то він отримує оцінку „незадовільно”.

Оцінка за шкалою

ECTS

Оцінка за бальною шкалою ОДЕУ

Оцінка за національною шкалою

A

90-100

5 (відмінно)

B

80-89

4 (добре)

C

70-79

D

60-69

3 (задовільно)

E

50-59

FX

20-49

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

F

0-19

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним курсом вивчення дисципліни