Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Укр.docx
Скачиваний:
162
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
108.87 Кб
Скачать

35. Звіт.Вимоги до тексту звіту

Звіт-це письмове повідомлення про виконання певної роботи за певний проміжок часу.

Звіти бувають статистичні і текстові. Реквізити: 1 Назва виду документа. 2 заголовок(вказують установу,напрям діяльності,звітний період).3 Текст,який має такі частини:вступ,(вказуються завдання,які були поставлені за звітній період),основна частина,(опис та аналіз виконаної роботи),висновки(зауваження,пропозиції). 4 Підпис керівника установи або особи,відповідальної за складання звіту. 5 дата.6 печатка. Звіт повинен мати композиційну чіткість,логічну послідовність у викладі,обґрунтованість висновків,стислість,точність формулювань. Великий за обсягом звіт поділяють на частини,кожна з яких має свій заголовок. Звіти про виконання одноразових завдань і доручень не затверджуються й адресуються керівникові . Печатка,штамп установи й підпис керівника мають бути лише у зовнішніх звітах.

36. Пояснювальна записка.

Під загальним терміном СЛУЖБОВІ ЗАПИСКИ найчастіше розуміють такі різновиди довідково-інформаційних документів:доповідна записка,пояснювальна записка,рапорт.

Пояснювальна записка- 1 це документ особистого характеру,в якому пояснюються певні дії особи;вступна частина основного документа,в якому обґрунтовується мета його створення,структура,зміст,призначення,актуальність і новизна. Пояснювальну записку пише працівник на вимогу адміністрації,у деяких випадках- з ініціативи підлеглого.Пояснювальну записку,що не виходить за межі установи,оформлюють на стандартному аркуші,що виходить за межі установи-на бланку і реєструють. Реквізити : 1 Адресат( Генеральному директорові ансамблю ім. П.Вірського,Вантуху.М,М) . 2 Адресант(кафедра хореографії) 3 Назва виду документа(Пояснювальна записка) 4 Заголовок(про порушення трудової дисципліни) 5 Текст. 6 дата. 7 підпис.

37. Доповідна записка.

Доповідна записка-документ на ім*я керівника установи,у якому повідомляють про певний факт,подію,подають звіт про виконання службових доручень або взятих на себе забов*язань.За змістом доповідні записки поділяють на інформаційні,звітні,ініціативні,за походженням-внутрішні,зовнішні.Зміст доповідної записки повинен бути точним і лаконічним,для зручності поділятися на частини.текст доповідної записки має дві частини- описову,в якій висвітлюється ситуація,що склалася;У другій частині розкриті пропозиції або прохання,способи їх виконання.Якщо доповідна записка надсилається з установи або структурного підрозділу,то підписується керівником,укладається на бланку і має,окрім зазначених реквізитів,вихідний реєстраційний номер.

Реквізити : 1 Адресат(Директорові інституту прф.Гончарову В,І,) . 2 Адресант(кафедра хореографії) 3 Назва виду документа(Доповідна записка) 4 Заголовок(про відрядження) 5 Текст. 6 дата. 7 підпис.

38. Прес-реліз.

Прес-реліз-стисле повідомлення для преси про якусь важливу подію(презентацію,акцію,прес-конференцію. Написання цього документа не вимагає великих витрат часу,проте грамотно складений прес-реліз надзвичайно ефективний,коли треба представити інформацію,яка потребує миттєвого висвітлення у ЗМІ. Прес-реліз -інформативний документ,що повідомляє яку-небудь новину. Особливості прес-релізу: він повинен бути лаконічним,ємним,логічним. Умовно прес-релізи можна поділити на два види:стандартний і спеціальний. Стандартний прес-реліз призначений для інформування про події ,що заплановані в діяльності установ,організацій,підприємств. Спеціальний прес-реліз складають,коли виникає потреба поінформувати про незаплановані події. За функціональним призначенням і терміном подання стосовно події прес-релізи переділяють на анонс,запрошення,інформацію та резюме. Реквізити прес-релізу:1 Дата подання. 2 Назва виду документа. 3 Назва установи,яка підготувала прес-реліз. 4 Контактна особа,номер телефону та адреса отримання подальшої інформації.5 Заголовок.6 Текст,який містить відомості про зміст події,організаторів,місце,час,причини і значення події. Прес-реліз має бути складений правильно і логічно,навіть існує усталена формула для написання прес-релізів,яка має назву «п*ять w та одне к»Заголовок прес-релізу повинен привернути увагу читачів,головна новина прес-релізу повинна міститися на у першому абзаці,обов*язково вказують ім*я,посаду і номер тел. контактної особи,обсяг стандартного прес-релізу не повинен перевищувати 1 сторінки,якщо прес-реліз більше двох сторінок,бажано зробити підзаголовки.