Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
до практичної.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
1.17 Mб
Скачать

Майбутнє[ред.]

За проектом Генерального плану розвитку Києва до 2025 року, розробленим КО «Інститут Генерального плану м. Києва» в 2011 році[88], а також проектом розвитку, розробленим Київським метрополітеном[89], планується будівництво низки нових об'єктів:

Святошинсько-Броварська лінія[ред.]

Проект розвитку Київського метрополітену, створений 2012 року

На першій лінії в планах є будівництво другого виходу зі станції «Вокзальна», оскільки наразі єдиний вихід не справляється з пасажиропотоком через обмеженість корисного простору вестибюлю та передескалаторного залу для проходу пасажирів, що створює суттєві незручності в обслуговуванні пасажирів. Завдяки другому виходу пропускна спроможність станції збільшиться, як мінімум, у 2 рази[90]. Крім того, планується за станцією «Академмістечко» побудувати ще станцію«Новобіличі» поряд з зупинним пунктом «Новобіличі», а також депо «Новобіличі»[88].

Куренівсько-Червоноармійська лінія[ред.]

Пріоритетним розвитком синьої лінії є введення у 2013 році в дію станції «Теремки» на півдні столиці[89], а також, у майбутньому, будівництва станції «Одеська» з депо «Деміївське», та відгалуженням лінії за станцією «Іподром», на якій будуть станції "Автовокзал «Теремки» та "Вулиця Крейсера «Аврора»[88].

Сирецько-Печерська лінія[ред.]

На зеленій лінії в планах є будівництво трьох станцій в північній частині міста — «Мостицька»,«Виноградар» та «Синьоозерна»[89], а також будівництва депо «Виноградар»[88]. Крім того планується спорудження ескалаторного нахилу та виходу зі станції «Львівська брама», що є необхідним для введення в експлуатацію цієї станції[91] та будівництва додаткового пасажирського переходу між станціями «Театральна» та «Золоті ворота» з метою поліпшення безпеки та культури обслуговування пасажирів[92].

Подільсько-Вигурівська лінія[ред.]

Спорудження четвертої лінії є важливим з точки зору з'єднання великих житлових масивів Лівого берегу: Лісового, Воскресенки, Райдужного та майбутної житлової забудови Русанівських садів з мережею метрополітену. Найімовірніше, перша черга будівництва лінії матиме шість станцій: починатиметься зі станції «Глибочицька», що матиме перехід на станцію«Лук'янівська» Сирецько-Печерської лінії, «Подільська», яка матиме пересадку на станцію мілкого залягання «Тараса Шевченка» Куренівсько-Червоноармійської лінії, три станції на естакаді Подільско-Воскресенського мостового переходу через Дніпро — «Суднобудівна», «Труханів острів» та «Затока Десенка», а також станція мілкого залягання «Райдужна» на місці нинішніх Русанівських садів[89] Наразі підземні роботи не ведуться, але будуються три станції на мостовому переході[11]. В подальшому лінію буде продовжено в одну сторону до Воскресенки з кінцевою станцією «Братиславська» та депо «Воскресенське», а в іншу — до Жулян з кінцевою станцією«Кільцева дорога» та депо «Гатне»[89]. За деякими даними можливе будівництво відгалуження лінії на Троєщину з депо «Троєщина», яке в майбутньому стане частиноюЛівобережної лінії[88].

Лівобережна лінія[ред.]

Першою чергою Лівобережної лінії стане ділянка від станції «Вулиця Милославська» до станції «Проспект Ватутіна» з депо «Троєщина», що стане відгалуженнямПодільсько-Вигурівської лінії[89][88]. В майбутньому лінія стане самостійною і пройде вздовж залізниці до Броварського проспекту з пересадкою зі станції «Броварський проспект» на станцію «Лівобережна» Святошинсько-Броварської лінії. Третьою чергою будівництва лінії стане її продовження до житлового масиву Осокорки, де п'ята лінія матиме пересадку зі станції «Проспект Бажана» на станцію «Позняки». В майбутньому лінія може стати частиною київської кільцевої лінії метрополітену[89].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]