Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otchet.docx
Скачиваний:
132
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
271.39 Кб
Скачать

Висновки

ПАТ «Укртелеком» у вигляді акціонерного товариства відкритого типу створене в процесі приватизації у 1995 році. Найменування ПАТ «Укртелеком» введене 18.04.2000р. 

Основним видом діяльності товариства є забезпечення телекомунікаційними послуами всієї України за регульованими тарифами .

Основним завданням ПАТ «Укртелеком» є забезпечення якісного та безперебійного телекомунікаційного обслуговування регіону, максимально ефективна співпраця зі всіма без виключення споживачами, збалансоване задоволення потреб всіх зацікавлених сторін: споживачів, акціонерів та суспільства вцілому. 

Основним інструментом регулювання діяльності в організації є трудовий договір – угода між працівником та роботодавцем, у відповідності до якої роботодавець зобов’язуються надати працівникові роботу за до мовленням, забезпечити відповідні умови праці, передбачені трудовим законодавством та іншими нормативно-правовими актами, які містять норми трудового права, своєчасно і в повному обсязі виплачувати заробітну плату, а працівник зобов’язується особисто виконувати визначену за згодою роботу, дотримуватись правил внутрішнього розпорядку, які діють у даного роботодавця.

Документи з оформлення прийому, звільнення, переміщення працівників, надання відпусток, заохочення, стягнення, складають групу документів з роботи з персоналом підприємства.

Відповідно до законодавства підприємство самостійно визначає загальну чисельність працівників, їх професійний і кваліфікаційний склад, затверджує штати, тобто формує трудовий колектив, здатний в ринкових умовах досягати високих кінцевих результатів.

Персонал підприємства – являє собою сукупність постійних працівників, що отримали необхідну професійну підготовку та (або) мають досвід практичної діяльності.

Аналіз руху кадрів на підприємстві проводять за допомогою таких показників:

— коефіцієнта обороту кадрів по прийому;

— коефіцієнта обороту кадрів по звільненню;

— коефіцієнта плинності кадрів;

— коефіцієнта стабільності кадрів;

— коефіцієнта змінюваності кадрів;

— середнього стажу роботи працівників.

Працівники ПАТ «Укртелеком» зобов’язані:

- своєчасно, до початку зміни, роботи прибути на робоче місце та приготуватись до виконання трудових обов'язків;

- починати роботу у відповідності з режимом робочого дня;

- бути на робочому місці з часу початку роботи до часу закінчення роботи, за винятком установлених перерв на відпочинок та прийом їжі, інших перерв;

- працювати чесно і сумлінно, дотримуватись дисципліни праці, своєчасно і безвідмовно виконувати розпорядження керівника, використовувати весь робочий час для продуктивної праці, утримуватися від дій, що заважають іншим працівникам виконувати їхні трудові обов’язки;

- постійно підвищувати якість своєї праці;

- дотримуватися вимог з охорони праці, техніки безпеки і протипожежної охорони, працювати у виданому спецодязі;

- вживати заходів щодо негайного усунення причин і умов, що перешкоджають або ускладнюють нормальну роботу, і негайно повідомити про подію керівництву;

- дотримуватися чистоти й порядку на робочому місці, обладнання у порядку, чистоті і передавати їх такими працівнику, який його замінює, а також дотримуватися чистоти у відділі, встановленого порядку збереження матеріальних цінностей і документів.

У ПАТ «Укртелеком» встановлено п'ятиденний робочий тиждень. Вихідні дні: субота, неділя.

Розпорядок роботи такий:

- початок роботи: 8.00;                                                       

- перерва для відпочинку та харчування: з 12.00 до 12.45;

- закінчення роботи: 17.00.

Крім перерви для відпочинку та харчування, працівникам наказом по підприємству можуть установлюватись інші перерви, в тому числі, передбачені законодавством.

Працівники мають право на короткі перерви санітарно-гігієнічного призначення.

Для працівників, у яких тривалість робочого тижня становить 36 годин, щоденна тривалість робочого дня скорочується на 48 хвилин (при п'ятиденному робочому тижні) та на 40 хвилин -при шестиденному робочому тижні.

Для працівників, у яких тривалість робочого тижня становить 24 години, тривалість роботи скорочується що дня на 3 години 12 хвилин при п'ятиденному робочому тижні.

Обов’язково проводиться оновлення техічного оснащення або закупівля нового оснащення, для покращення діяльності підприємства та забезпечення найкращого виробітку.

Рис. 10.1 – Звіт про результати закупівель ПАТ «Укртелеком»

На підставі проведеної навчальної практики на підприємстві «ПАТ «Укртелеком» можна зробити наступні висновки:

  • підприємство забезпечує якісне та безперебійне комунікаційне постачання регіону;

  • максимально ефективна співпраця зі всіма без виключення споживачами;

  • збалансоване задоволення потреб всіх зацікавлених сторін: споживачів, акціонерів та суспільства вцілому.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]