Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
класна година.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
29.73 Кб
Скачать

2. Підбиття підсумку.

Учитель: ну що ж, любі діти. Підходить до завершення наша виховна година. Я вірю в те, що від сьогодні стала добрішою кожна дитина. Я вірю, що запалений вогник доброти поселиться у ваших серцях і з ним ви будете іти по житті до своєї мети. Ну і, звичайно, я щиро дякую шановним гостям, які були сьогодні з нами.

Нехай любов земна і доброта сердечна

Завжди крокують поруч з Вами у житті.

Аналіз виховного заходу

  1. 12.10.15, 8 клас, Петренко Катерина.

  2. Урок-бесіда «Людиною не народжуються, а стають».

  3. Мета: формувати у школярів найвищі людські цінності: ввічливість, милосердя, людську гідність, чуйність, любові і поваги до ближнього; виховувати почуття людської гідності, бажання духовно вдосконалюватися; розвивати творчу уяву, мислення, пізнавальний інтерес.

Завдання: збагачувати уявлення учнів про людину, яка має позитивні риси характеру, робить добрі вчинки.

  1. Тема цілком відповідає віковим особливостям учням. Школа приймала участь у виборі теми виховного закладу а також давала рекомендації щодо проведення заходу.

  2. Захід був належним чином підготовлений. Звичайно, були деякі складності у проведення вчителем виховної години, адже в учителя ще немає належної підготовки а також бракує досвіду у проведенні заходів на таку тематику.

  3. Виховний захід включав такі етапи:

І. Підготовчий етап.

ІІ. Організаційна (вступна) частина.

ІІІ. Основна частина.

ІV. Заключна частина.

7) Захід проводився послідовно, учитель плавно переходив між питаннями виховної години, допомагав підводити учнів до вирішення проблем, коли була на те необхідність. Захід тривав 45 хвилин.

8) Учні залюбки приймали активну участь у проведенні виховної години, відповідали на питання, виконували завдання учителя. Психологічна атмосфера загалом була позитивна, дітям все сподобалося. Дисциплінованість класу була на належному рівні, учитель контролював ситуацію у класному колективі. Учні були уважними, проявляли зацікавленість.

9) Загалом учитель справився із поставленою задачею і провів виховну годину на належному рівні. Учитель швидко реагував на зміну атмосфери у класі і намагався посилювати вплив на учнів, які відволікалися від теми уроку. Педагог вміє керувати своїм психічним станом. Учитель передавав учням матеріал виховної години доступно, зрозуміло, точно, активізовував їхній пізнавальний інтерес. Але у його мовленні і рухах було виражено хвилювання і розгубленість. Учитель боявся забутися фрагменти уроку, тому трохи спішив.

10) Учитель на протязі виховної години використовував цікаві факти, ігри, музичний супровід, щоб забезпечити увагу і цікавість учнів до теми.

11) Виховна година проведена добре, матеріал підібраний відповідно до потреб учнів, проведення чітке, зрозуміле для всіх учасників заходу. Учням було цікаво, вони із задоволенням приймали участь у проведенні виховної години. Психологічна атмосфера – позитивна.

Я вирішила змінити значну частину виховної години, бо, на мою думку, матеріал був поданий некоректно. Питання виховної години були подані окремо, тобто не було плавного логічного переходу. Забагато зайвої інформації, яка не буде цікавить учнів. Також було мало взаємодії між учителем та учнями.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]