Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи ГІС_ ЛАбораторні (2 частина).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
757.25 Кб
Скачать

1.4.2. Встановити вартість шляху для інструкцій

1. Виберіть опції Знайти Оптимальний Маршрут (Find Best Route), Знайти Найближчий Пункт Обслуговування (Find Closest Facility), або Знайти Область Обслуговування (Find Service Area) з меню Network для відображення діалогового вікна визначення задачі, що Ви будете використовувати для вирішення Вашої задачі.

2. Клацніть по кнопці Властивості (Properties) для відображення діалогового вікна Властивості.

3. Виберіть поле вартості зі спадаючого списку. Якщо Ви використовуєте псевдонім для доступу до нестандартного імені полючи вартості, ім'я псевдоніма з'явиться в спадаючому списку полів вартості.

4. Натисніть OK.

Поле вартості буде встановлено за умови, що у Вас є порівнянне ім'я поля у Вашій таблиці поворотів. Наприклад, якщо Ви використовуєте поле вартості, назване SECONDS, або два поля, названі FT_SECONDS і TF_SECONDS, поле вартості у Вашій таблиці поворотів повинне іменуватися SECONDS. Якщо у Вас немає порівнянного імені поля у Вашій таблиці поворотів, Ваша таблиця поворотів буде ігноруватися.

1.4.3. Встановити вулиці з однобічним рухом

Встановіть вулиці з однобічним рухом додаючи поле рядка, іменований ONEWAY або ONE_WAY, у Вашу атрибутивну таблицю лінійної теми. Дотримуйтесьцихуказівок, щоб обмежити пересування визначеними напрямками.

Щоб установити ці правила

Використовуйте ці значення

Рух дозволяється тільки від початку до кінця лінії, тобто в напрямку цифруванні.

FT, ft

Рух дозволяється тільки від кінця до початку лінії, тобто в напрямку, зворотному напрямку цифруванні.

TF, tf

Рух не дозволений в обох напрямках, тобто лінія закрита для руху.

N, n

Рух дозволяється в обох напрямках.

Будь-яке інше значення або відсутність даних

Вам не треба явно встановлювати вулиці з однобічним рухом у користувальницькому інтерфейсі, вони будуть автоматично розпізнаватися. Якщо Ви тільки що закінчили додавати або редагувати поле ONEWAY або ONE_WAY, то Network Analyst автоматично розпізнає ці зміни, коли в наступний разВи будете вирішувати задачу.

Примітки. Поле однобічного руху повинне іменуватися ONEWAY або ONE_WAY. Ви не можете використовувати поле з нестандартним ім'ям, установлюючи для нього псевдонім.

Поле ONEWAY або ONE_WAY не може бути в приєднаній таблиці.

1.4.4. Встановити заборонені повороти

Вам немає необхідності представляти заборонені повороти на вулицях з однобічним рухом, якщо Ви моделювали ці вулиці за допомогою поляONEWAY (ОДНОБІЧНА). Ваші маршрути ніколи не повернуть у неправильну сторону на вулиці з однобічним рухом. Представте інші заборонені повороти, увівши негативні значення в поле вартості таблиці поворотів.Дотримуйтесьнаступнихправил для заборони поворотів:

Щоб установити ці правила

Використовуйте ці значення

Поворот забороняється.

<0 (будь-яке значення менше нуля)

Поворот не забороняється.

0, >0 (будь-яке значення дорівнює або більше нуля)

Ви зобов'язані установити вартість пересування для створення поворотів до того, як інформація про заборонені повороти може бути розпізнана Network Analyst.