Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендації перед_практ. нов..doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
339.97 Кб
Скачать

4. Звіт про проходження переддипломної практики

За результатами практики студент-практикант складає звіт про практику, в якому висвітлює виконану роботу. Звіт про переддипломну практику студенти пишуть власноруч (або друкують) українською мовою на папері стандартного розміру (А-4) і підшивають у картонний швидкозшивач.

Звіт повинен відображати повну характеристику самостійної роботи практиканта на підприємстві (в установі) – базі практики.

Структурно звіт складається відповідно до розділів, що передбачені робочою програмою переддипломної практики та відображаються у змісті.

До звіту додається виконане індивідуальне завдання та копії документів (додатків) про виконану роботу. Усі додатки до звіту повинні бути пронумеровані. Посилання у текстовій частині звіту на додатки подається із вказівкою на номер додатку.

Звіт містить:

  1. Титульний аркуш – Звіт (ДодатокА);

  2. Титульний аркуш - Щоденник практики (Додаток Б);

  3. Аркуш з підписами та печатками про прибуття студента на базу практики та вибуття з неї (Додаток В);

  4. Календарний графік проходження практики (Додаток Д);

  5. Робочі записи під час практики (Додаток Ж).

  6. Відгук і оцінка роботи студента на практиці за підписом керівника практики від підприємства (Додаток З);

  7. Відгук осіб, які перевіряли проходження практики, висновок керівника практики від вищого навчального закладу про проходження практики (Додаток К);

  8. Аркуш, на якому зазначається зміст звіту, тобто перелік виділених у звіті розділів і підрозділів із зазначенням сторінки, на якій він починається. Розділ звіту відповідає назві теми, а підрозділи – назвам тих вузлових питань, вивчення яких передбачено програмою практики. Нумерація розділів здійснюється в порядку їх подачі арабськими цифрами, а підрозділів – із зазначенням номеру розділу і номеру підрозділу через крапку, наприклад, 1.1, 2.3 і т. ін.

  9. Затверджена керівником підприємства та завірена печаткою робоча програма переддипломної практики.

  10. Текстова частина звіту.

  11. Додатки, які нумеруються в послідовності їх подачі.

Всі питання, що відображаються в звіті, повинні бути розглянуті згідно з такими вимогами:

  • містити тільки практичний аспект певного питання;

  • при висвітленні питань необхідно спиратись на чинні нормативно-правові документи, інструктивний матеріал, враховувати галузеві особливості підприємства (установи) – бази практики;

  • всі розрахунки повинні бути виконані на основі інформаційних матеріалів підприємства в цифровому виразі;

  • проведений аналіз з окремих питань має містити характеристику виявлених тенденцій, закономірностей і висновків, а також авторську позицію практиканта відносно процесів, які аналізуються, й відображати його бачення розвитку процесу в перспективному періоді.

У текстовій частині звіту необхідно розкрити зміст виконаної роботи в системному, логічно послідовному викладі матеріалів практики функціонування фінансово-економічних, управлінських процесів діяльності підприємства через призму зв’язків підприємства (установи) з бюджетною, банківською системами, фінансовими, економічними структурами, розкрити сукупність питань програми практики, що здійснюються на підприємстві (установі). Керуючись загальною схемою і послідовністю вивчення процесів, що є об’єктом практики за її програмою, у звіті необхідно дати вичерпні відповіді на питання програми.

Обсяг звіту повинен бути достатнім для висвітлення змісту проведеної роботи. У звіті не допускається переписування текстів з підручників та інших літературних джерел, а викладається лише практика функціонування підприємства. Якщо вирішення певних завдань переддипломної практики неможливе з об’єктивних причин (відсутності цієї сфери діяльності), то це має бути відображено у звіті і замість передбачених програмою питань, які неможливо розкрити, у звіті подають питання специфічних особливостей функціонування підприємства.

Рекомендується обсяг текстової частини звіту обмежувати розміром до 40 сторінок з рівномірним розподілом з окремих питань.

Додатки до звіту повинні складатись із заповнених власноруч форм внутрішніх документів підприємства, бланків, договорів тощо. Вони мають слугувати джерелом використаної економічної інформації, а також засобом ілюстрації – підтвердження певних явищ та подій. Замість підпису на документах-копіях вказується прізвище посадової особи.

Звіт про практику має бути перевірений керівником від підприємства (установи) – бази практики та супроводжуватись відгуком керівника практики від підприємства (в 1-ому екземплярі), де вказується оцінка виконаної студентом роботи.