Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8 СЕМЕСТР / ФК 09-2з / Державні цільові фонди Заоч. 2012.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
891.9 Кб
Скачать

Тема 2. Система фондів державного пенсійного забезпечення

Структура системи пенсійного забезпечення в Україні. Правові засади державного пенсійного забезпечення.

Задачі та функції Пенсійного фонду. Джерела формування доходів Пенсійного фонду. Платники єдиного соціального внеску; визначення об’єкту нарахування єдиного соціального внеску; ставки; пільги; строки сплати. Розподіл єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України. Особливості нарахування єдиного соціального внеску фізичними та юридичними особами - суб’єктами підприємницької діяльності, як застосовують спрощену систему оподаткування. Порядок оформлення звітності, строки її подання до відділень Пенсійного фонду України.

Склад видатків Пенсійного фонду.

Контроль за формуванням і використанням коштів Пенсійного фонду. Проведення контрольних заходів органами пенсійного фонду України.

Передумови та необхідність створення Накопичувального фонду України. Задачі та функції Накопичувального фонду України. Принципи функціонування Накопичувального фонду. Повноваження Накопичувального фонду України. Джерела формування коштів Накопичувального фонду України; напрями використання цих коштів.

Умови та порядок формування коштів фонду. Особливості управління коштами Накопичувального фонду.

Тема 3. Система фондів державного соціального страхування

Необхідність та умови створення фондів державного соціального страхування. Характеристика економічних ознак фондів соціального страхування в Україні.

Загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, що зумовлені народженням і похованням. Правове регламентування діяльності фонду. Склад доходів фонду. Особливості визначення частки єдиного соціального внеску в залежності від класу ризику виробництва до Фонду соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, що зумовлені народженням і похованням. Напрями використання коштів фонду.

Загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності. Правові засади функціонування фонду. Склад доходів та напрями використання коштів фонду.

Загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття. Правове регламентування діяльності фонду зайнятості. Склад доходів та напрями використання коштів фонду.

Тема 4. Фонд України соціального захисту інвалідів

Необхідність та передумови створення фонду України соціального захисту інвалідів. Задачі фонду в умовах трансформаційної економіки. Економічне обґрунтування створення фонду. Оцінка вагомості, сталості джерел формування коштів фонду.

Правові засади створення та функціонування Фонду України соціального захисту інвалідів України.

Джерела формування доходів фонду. Нормативи створення робочих місць для працевлаштування інвалідів. Визначення платників; особливості визначення об’єкту нарахування. Порядок визначення розмірів відрахувань до Фонду України соціального захисту інвалідів.

Напрями використання коштів фонду України соціального захисту інвалідів.

Контроль за використанням коштів фонду України соціального захисту інвалідів.

Змістовий модуль 3. Інші державні цільові фонди