Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8 СЕМЕСТР / ФК 09-2з / Облік в бюджетних установах Збірник ситуаційних завдань 2012 .doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
261.63 Кб
Скачать

Методичні рекомендації

Особливості бухгалтерського обліку в бюджетних установах визначаються Бюджетним кодексом України, законами України про Державний бюджет України, Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні, Планом рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ і організацій і Порядком його застосування, затвердженим наказом Головного управління Державного казначейства України, Інструкцією про кореспонденцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення основних господарських операцій бюджетних установ, затвердженого наказом Державного казначейства України, та іншими нормативними документами, що містять вказівки з обліку та відображення у звітності операцій бюджетних установ.

При виконанні ситуаційних завдань треба керуватися цими нормативними актами:

  • це звіт про фінансовий стан установи, що відображає її активи, пасиви та капітал у синтезованому вигляді на певну дату.

Ситуаційні завдання

Завдання 1. Назвіть основні терміни

  • основні засади, на яких здійснюються його функції в бюджетних установах

  • основний плановий фінансовий документ бюджетної установи, яким на бюджетний період встановлюються повноваження щодо отримання надходжень і розподіл бюджетних асигнувань на взяття бюджетних зобов’язань та здійснення платежів для виконання бюджетною установою своїх функцій та досягнення результатів, визначених відповідно до бюджетних призначень.

  • підтвердження в письмовій формі факту здійснення операцій

  • кошти, спрямовані на здійснення програм та заходів, передбачених відповідним бюджетом

- це звіт про фінансовий стан установи, що відображає її активи, пасиви та капітал у синтезованому вигляді на певну дату

Тема 2.

Облік грошових коштів, доходів і видатків загального і спеціального фондів

Зміст та навчальні елементи теми

Основні принципи і методи фінансування бюджетних установ. Облік операцій на реєстраційних рахунках в органах Державного казначейства.

Облік касових видатків. Облік фактичних видатків.Облік касових операцій.Облік операцій з іноземною валютою. Облік інших грошових коштів.

Склад і класифікація коштів спеціального фонду. Облік спеціальних коштів. Облік сум за дорученнями. Облік інших власних надходжень та інших одів бюджетних установ. Облік депозитних сум.

Ключеві терміни і поняття

асигнування, касові видатки, фактичні видатки, реєстраційні рахунки ,спеціальні реєстраційні рахунки, касові операції, спеціальний фонд

Мета заняття

закріпити теоретичні знання та придбати практичні навички щодо обліку грошових коштів, доходів та видатків загального та спеціального фондів.