Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
76
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
53.64 Кб
Скачать

6. Програма маркетингу

Досліджуване підприємство пропонкє такі послуги:

1) Стрижки. Ця послуга надається особам різної статі та різного віку. Майстри можуть зробити стрижку будь-якого типу, за бажанням клієнта та порадою кваліфікованого майстра. Найбільш популярними стрижками є такі: серед жінок – «боб-каре», «під хлопчика»; серед дівчат – «каскад»; серед чоловіків – «Офісна», «Дипломат» та «Кантрі-стиль». Орієнтовна ціна коливається в межах 30-50 грн.

2) Укладка. Такий вид послуг більшим попитом користується у жінок та дівчат. Вартість послуги 50-100грн. При стрижці волосся проста укладка робиться безкоштовно.

Є такі типи укладок:

  • Укладки для короткого волосся

  • Укладки для волосся середньої довжини

  • Укладки для довгого волосся

3) Фарбування. Це процедура в більшості випадків для жінок, особливо вікової категорії від 17 до 55років. Досліджуване підприємство користується засобами фарбування світового виробника, а саме фірми «Шварцкопф». Вартість цієї послуги залежить від довжини волосся,так як салон використовує високоякісні засоби фарбування,ціни коливаються від 60-110 грн.

4) Манікюр та педикюр. Ці послуга характеризується високим рівнем кваліфікації майстра, який працює в нашому салоні. Послуга манікюру складається зтаких етапів:

- чистки нігтів;

- підготовки до покриття лаком, тобто корекція форми;

- покриття лаком і можливо художній розпис;

- висушування лаку;

Тут користуються засобами для догляду за нігтями, фірми «Джерден».

А також є зроблені макети готових манікюрних розписів, для того щоб клієнти могли обирати вже із представленого ряду робіт, що може виконати майстер. Одна процедура коштує від 25-35 грн. Майже аналогічною є послуга педикюру, тільки вона ще включає масаж, ванні процедури для ніг та повний догляд за ступнями. Відповідно ціни на порядок вищі , 60-70 грн.

5) Татуаж. Переважна більшість клієнтів є особи віком від 18 до 30 років. Останнім часом стає все більш популярною та прибутковою послугою для підприємства. Також салон надає послуги візажу – це мистецтво застосування косметики, зорової корекції особи. Це наука виділення сильних сторін зовнішності і скрадування недоліків. Це підбір кращих варіантів для повсякденного та вечірнього макіяжу.(від 30 грн).

6) Пірсинг. Ця послуга широко використовується жінками, зрідка чоловіками. Її виконує майсер, що займається татуажем. Салон має великий вибір сережок, штанг та інших модних дрібничок. Останнім часом як і татуаж користується все більшою популярністю і цим приваблює все більшу кількість клієнтів до салону. Надаються такі види пірсінгу:

    • Мочка вуха - 25грн

    • Вушна раковина - 35грн

    • Хрящик (над слуховим проходом) - 50грн

    • Язик, губи и щоки - 70грн

    • Ніс - 50грн

    • Брови - 80грн.

    • Пупок 100 грн

7) Масаж. Спеціаліст з даного виду послуги постійно відвудує курси для підвищення кваліфікації та для здобуття навичок які диктує постійне вдосконалення методик цієї процедури. Пропонує такі види масажу:

  • У першу чергу масаж, який впливає на центральну і вегетативну нервову систему. Під його впливом у шкірі утворюються і надходять в кров біологічно активні речовини (тканинні гормони), за допомогою яких відбуваються судинні реакції, передача нервових імпульсів і інші процеси;

  • Масаж, який надає різноманітні фізіологічний вплив на шкіру: очищає її від відмерлих клітин, покращує секреторної функції потових і сальних залоз, усуває вплив венозного застою і поліпшує її харчування, підвищується шкірно-м'язовий тонус;

  • Який сприяє підвищенню працездатності м'язів, при цьому прискорюється відновлення працездатності після посиленої фізичного навантаження і різних травмах;

  • Покращує обмінні процеси. У крові збільшується кількість гемоглобіну, еритроцитів і лейкоцитів;

  • масаж,який сприяє зменшенню жирових відкладень(антицилюлітний);

- розслабляючий масаж.

Сеанс масажу тривалістю 30 хв коштує 50 грн.

8) Епіляція. Ця процедура в переважній більшості для жінок. Салон використовує воскові смужки для видалення волосся. За аналізом реакції клієнток на дану послугу, ми визначили, що 95 відсотків клієнтів задоволені, адже зробивши епіляцію в нашому салоні, три місяці це питання більше не турбує. І це задоволення коштує від 60 грн.

9) Нарощуванн волосся та нігтів. Це послуга яка тільки нещодавно почала функціонувати в салоні, та дедалі більше використовується клієнтами. Більше користується нарощування не натурального волосся, в зв’язку з тим що нарощування натурального дуже дорога процедура і мало хто може собі її дозволити, так як економічна ситуація в країні є не дуже сприятливою. Щодо нарощування нігтів, то салон пропонує такі види :

- гелеве нарощування

- акрилове нарощування

- нанесення акрилом візерунків

- просте покриття гелем чи акрилом по натуральній довжині

- реставрація

- зняття нарощених нігтів

10) Лікар – косметолог. На даний час все більше користується попитом, адже споживачі турбуються не тільки про красу, але й про здоров’я своєї шкіри, тому що перше є невід’ємним від другого. Працівник салону що надає цю послугу є визнаним спеціалістом фахівцями клініки естетичної медицини. Надає такі послуги:

  • проведення профілактичних і гігієнічних заходів щодо догляду за шкірою обличчя і тіла (гігієнічне чищення, застосування косметичних масок для профілактики зів'янення, відбілювання шкіри обличчя, компреси і т.д.);

  • гігієнічний масаж обличчя і шиї;

  • лікування дефектів шкіри і косметичних дефектів (ластовиння, пігментних плям) за допомогою масок, компресів і різних косметичних засобів;

  • діагностика, лікування і профілактика деяких шкірних захворювань і захворювань волосся (угревий висип, себорея, демодекс і т.д.);

  • готування косметичних засобів (кремів, лосьйонів, масок і т.д.);

  • косметологічна допомога з використанням спеціальних апаратів (вапоризація - процедура прогрівання і глибокого очищення шкіри, дарсонвалізація - вплив на тканину перемінним імпульсним високочастотним струмом низької напруги і малої сили, кріотерапія - вплив рідким азотом);

  • консультаційна робота з косметологічних питань (правильний догляд за шкірою, підбір косметичних засобів з урахуванням типу шкіри й індивідуальних особливостей), а також з питань правильного харчування.

Планується підприємством до 2012 року вдосконалити ряд послуг. А саме:

  • стрижки та укладки - посилати майстрів на семінари, що висвітлюють новітні тенденції у стрижках і укладках. Майстри повинні оволодіти технікою стрижки гарячими ножицями, яка сприяє оздоровленню і більш інтенсивного росту волосся для клієнтів вікової групи 15-25 років. Цим буде займатись головний спеціаліст, на це буде виділено 5 % річного доходу салону

  • Планується збільшити частку реклами у міських журналах. Передбачається, починаючи з 2010 року, брати участь у виставках з перукарської майстерності або в інших тематичних виставках. Розташування рекламного ролику на міському телеканалі. Спонсорство міського конкурсу краси, майстри імідж студії зроблять учасницям зачіски і макіяж. Планується витрачати на один захід приблизно 3тис. грн., це проводиться з метою популяризації салону серед учасників і гостей конкурсу.

  • Ідея облаштування ігрової кімнати для дітей віком від 3 до 12 років коштуватиме близько 10 тис грн., керівництво планує реалізувати цю ідею на протязі 6-ти місяців.

  • Головним завданням на найближчий період являється придбання солярію. Заплановані витрати становлять 130 тис. грн.