Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВМ ОПС Литвина.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
1.21 Mб
Скачать

Розрахунок шкали (r) рейтингу в другому семесрі:

Тематичний план вивчення дисципліни в другому семестрі містить 10 змістових модулів і для перевірки отриманих знань виконується 3 модульних контролі.

Максимальна кількість балів, яка може бути набрана за перший модульний контроль - 23 бали, і складається з 3 балів, набраних при відповіді на практичних заняттях та з 20 балів, набраних при захисті РГР № 5,6. Максимальна кількість балів, яка може бути набрана за другий модульний контроль – 33 бали, і складається з 3 балів, набраних при відповіді на практичних заняттях, з 10 балів, набраних за виконанная контрольної роботи № 2 , 10 балів, набраних при захисті РГР № 7 та 10 балів набраних при комп`ютерному тестуванні. Кількіть балів, яка може бути набрана за третій модульний контроль 19 балів і складається з 9 балів, набраних при відповіді на практичних заняттях (або експрес-контролях) та 10 балів, набраних при комп`ютерному тестуванні.

Отже рейтингова оцінка в другому семестрі складає

= 23+33+19=75 балів.

Рейтингова оцінка мшже коректуватисяґ шляхом додавання заохочувальних балів і віднімання штрафних. Штрафні бали можуть бути передбачені за несвоєчасне виконання індивідуального семестрового завдання або захист РГР, списування, відмову від від відповіді тощо.

За виконання творчих робіт з дисципліни (нароиклад, участь в олімпіадах з дисципліни,виконання завдань із удосконалення дидактичних матеріалів з дисципліни тощо) курсантам можуть нараховуватися додаткові, заохочувальні бали. Сума як штрафних, так і заохочувальних балів не иоже перевищувати 0.1, тобто 8 балів.

Складова екзамену складає 25 балів.

Таким чином, рейтингова шкала з дисципліни складає:

Виходячи з розміру шкалибалів критеріями оцінювання на екзамені є:

  • повна відповідь на теоретичне питання і у повному обсязі правильно розвязані розвязані два приклади екзаменаційного білету 25

  • у повному обсязі правильно розвязані два приклади екзаменаційного білету 16

  • правильно, у повному обсязі розв’язано один приклад 8

  • повна відповідь на теоретичне питання білету 8

  • відповідь на теоретичне питання і розвязання прикладів містять помилки 7-3

  • розв’язання прикладів білета містить грубі помилки 3-1

  • відсутні розв’язання прикладів і відповідь на теоретичне питання 0

Умови допуску до екзамену

Умовами допуску студента до екзамену є:

  • відсутність заборгованостей з модульних контролів;

- задовільна атестація з дисципліни. Календарна атестація курсантів з дисципліни проводиться викладачами за значенням поточного рейтингу курсанта на час атестації .Якщо значення цього рейтингу не менше 50% від максимально можливого на час атестації ,курсант вважається задовільно атестованим. В іншому випадку  в атестаційній відомості виставляється "незадовільно".

Підвищення стартового рейтингу студента з дисципліни відбувається у спеціально відведений для цього час шляхом перескладання експрес-контролів, модульної контрольної роботи, виконання та захисту розрахунково-графічних робіт, а також шляхом набору заохочувальних балів.

  • У разі, коли стартовий рейтинг студента не менш ніж 0,9 від максимально можливого ,екзаменатор має право без додаткового опитування виставити (за згодою студента) традиційну оцінку "добре" ("B" або "C" – у системі ECTS).