Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Криворожский педагогический университет 2014.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
347.65 Кб
Скачать

1.2.5. Висновки

У висновках викладають найважливіші наукові та практичні результати, одержані в роботі. У першому пункті висновків коротко оцінюють стан питання за опрацьованими першоджерелами. Потім у висновках розкривають методи вирішення поставленої в роботі проблеми (завдання), їхній практичний аналіз, порівняння з відомими розв’язаннями, наголошують на якісних і кількісних показниках здобутих результатів, обґрунтовують їхню достовірність, наводять оцінку одержаних результатів роботи або її окремого етапу (негативних також).

Варто наголосити на окремих важливих здобутих результатах, обґрунтувати їх достовірність, викласти рекомендації щодо їх використання.

Текст висновків може бути поділеним на пункти. Обсяг висновків роботи не перевищує 4 – 6 сторінок.

1.2.6. Список використаної літератури

При написанні кваліфікаційної роботи студент повинен обов’язково посилатися на авторів і джерела, з яких запозичив матеріали або окремі результати. Посилатися слід на останні видання публікацій.

Перелік посилань на літературні джерела, зокрема публікації студента, наводиться з нового аркуша. Бібліографічні описи наводять в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків та відповідно до стандартів з бібліотечної та видавничої справ (додаток Д).

Список повинен містити 65 - 70 позицій. На всі наукові джерела, подані у списку, повинні бути посилання в тексті кваліфікаційної роботи. До списку використаних джерел, оформленого з урахуванням усіх чинних вимог, слід обов’язково включати новітні видання праць вітчизняних і зарубіжних дослідників, у тому числі електронні носії та інтернет-джерела.

1.2.7. Додатки

Додатки розміщуються після списку використаної літератури. Вони містять необхідний ілюстраційний і довідковий матеріал:

  • таблиці допоміжних даних;

  • анкети опитувань чи інших застосованих видів емпіричних досліджень;

  • протоколи й акти випробувань, впровадження, розрахунки економічного ефекту;

  • допоміжні ілюстрації;

  • досліджений фактичний матеріал (газетні статті, радіо- чи телематеріали, дані рейтингових агентств тощо).

2. Основні вимоги до оформлення кваліфікаційної роботи

2.1. Загальні вимоги до оформлення кваліфікаційної роботи

Кваліфікаційна робота має бути виконана комп'ютерним способом. Робота оформлюється на білих аркушах формату А4 (210 х 297 мм) через півтора міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці, 14-м кеглем шрифту Times New Roman.

Обсяг основного тексту кваліфікаційної роботи спеціаліста – від 65 до 70 сторінок. До основного обсягу роботи не входять додатки, список використаної літератури і джерел, таблиці та рисунки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки зазначених структурних одиниць підлягають суцільній нумерації.

Текст роботи необхідно друкувати, залишаючи поля таких розмірів: ліве - 30 мм, праве - 10 мм, верхнє - 20 мм, нижнє - 20 мм.

Окремі слова та формули, що вписуються до надрукованого тексту, мають бути чорного кольору та мати близьку до основного тексту густоту.

У науковій роботі не рекомендується викладати матеріал від першої особи однини, краще, наприклад, писати: «Ми вважаємо», «Ми встановили», «Можна дійти висновку», вживати безособові речення.

Кваліфікаційну роботу подають у вигляді спеціально підготовленого рукопису в твердому переплетенні.