Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
document доопрац.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
14.09.2016
Размер:
134.14 Кб
Скачать

Задача 5

15-річний Кожухар, отримавши згоду батьків щодо влаштування на роботу, звернувся до центру зайнятості для отримання роботи. Йому було запропоновано пройти професійну підготовку у ПТУ, оскільки він не мав професійної освіти. Кожухар відмовився і вимагав надати йому статус безробітного з виплатою йому допомоги по безробіттю.

Проаналізуйте справу і складіть правовий висновок із посиланням на відповідне законодавство.

Задача 6

Шамова у віці 53 роки 6 місяців була звільнена за скороченням штату. Через два місяці після звільнення вона звернулася до державної служби зайнятості з заявою про призначення їй достроково пенсії за віком. Загальний трудовий стаж Шамової становив 30 років.

Чи буде задоволена заява Шамової? Надайте правову консультацію.

Задача 7

Савицький, який мав намір зареєструватись як підприємець, попередньо звернувся до адвоката за консультацією, які обов’язкові збори та у якому розмірі до страхових соціальних фондів він повинен буде сплачувати? Одночасно він просив роз’яснити його права щодо користування соціальними виплатами та послугами. Зокрема, його цікавило, чи матиме він право на грошову допомогу в разі настання безробіття, якщо справа його „прогорить”? Як довго виплачуватиметься така допомога? В якому розмірі?

Надайте правову консультацію.

Тема 7. Загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням Задача 1

Після закінчення медичного університету Заринова була направлена для проходження інтернатури в районну лікарню, де її було зараховано на посаду лікаря-інтерна із виплатою заробітної плати. Через місяць після початку роботи, народивши дитину, Заринова звернулася до юридичного відділу районного відділу охорони здоров’я з такими запитаннями. Чи підлягає вона загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності? Чи має вона право на виплату допомоги при народженні дитини як застрахована особа? Куди потрібно звертатися і які документи подавати? Чи матиме вона право на виплату допомоги по догляду за дитиною з одночасною виплатою заробітної плати, якщо вийде на роботу?

Надайте юридичну консультацію з таких питань

Задача 2

Арсенко – одинока мати отримала на підприємстві, де вона працює інженером, відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років з виплатою допомоги по догляду за дитиною Під час перебування у відпустці Арсенко зареєструвалася як суб’єкт підприємницької діяльності. Бухгалтерія підприємства, довідавшись про це, відмовила їй у подальшій виплаті допомоги по догляду за дитиною. Арсенко звернулася із скаргою до Фонду.

Вирішіть справу.

Задача 3

Крюков, який працював за строковим трудовим договором, під час щорічної відпустки захворів. У період тимчасової непрацездатності закінчився термін строкового трудового договору. Після одужання та отримання листка з тимчасової непрацездатності Крюков звернувся на підприємство із заявою про оплату листка непрацездатності за весь час хвороби, але отримав відмову.

Надайте консультацію, чи має право Крюков на оплату листка непрацездатності за період після закінчення чинності строкового трудового договору? Якщо так, то за рахунок яких коштів? Чи пов’язана виплата за листком про тимчасову непрацездатність із датою звільнення працівника?