Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
document доопрац.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
14.09.2016
Размер:
134.14 Кб
Скачать

Задача 8

Сагайдачна, яка знаходилася у відпустці без збереження заробітної плати до догляду за дитиною до досягнення нею 6 років, запитує, чи включається час відпустки по догляду за дитиною до 3 років і час відпустки по догляду за дитиною до 6 років до страхового стажу за соціальним страхуванням і до страхового стажу за загальнообов’язковим державним пенсійним страхуванням?

Надайте юридичну консультацію.

Задача 9

Слісаренко, народивши дитину, через 3 місяці після пологів вийшла на роботу, працювала касиром у приватному банку. Догляд за дитиною здійснювала її мати – пенсіонерка за віком. Мати й дочка були здивовані, що перестала надходити допомога по догляду за дитиною. Вони звернулися за роз’ясненням до відділу праці та соціального захисту.

Проаналізуйте ситуацію і надайте консультацію.

Тема 13. Державна соціальна допомога

в зв’язку з малозабезпеченістю

Задача 1

Маковійчук, – одинока пенсіонерка за віком, 70 років, проживає в селі, має у користуванні будинок 50 кв.м. і земельну ділянку 0,32 га., - запитує, чи має вона право на допомогу як малозабезпечена особа, до кого вона має звернутися? Хоча вона отримує пенсію з доплатою у розмірі прожиткового мінімуму, однак цих грошей не вистачає на лікування.

Підготуйте відповідь з посиланням на відповідні норми права.

Задача 2

До управління політики адресної допомоги Міністерства праці та соціальної політики України з листом звернулася Зінич. В листі вона повідомила, що працює прибиральницею, одержує мінімальну зарплату, має сина 24 років, який навчається в інституті на стаціонарі, а також дочку – 15 років-школярку і сина 22 років, який не працює, але навчається заочно в сільськогосподарському інституті. Дописувачку цікавило, чи має її сім’я як малозабезпечена на державну соціальну допомогу? Які члени її сім’ї мають включатися до складу сім’ї для призначення державної соціальної допомоги по малозабезпеченості?

Підготуйте консультацію.

Задача 3

Томин запитує, чи буде враховано дохід від земельного паю, що знаходиться в самостійному обробітку і належить її батькам, з якими вона живе однією сім’єю, для призначення державної соціальної допомоги? Як має обчислюватися такий дохід?

Надайте консультацію.

Задача 4

Кирилович, інвалід війни ІІ групи, та Заворотько, вчителька сільської школи з Сумщини, звернулися за роз’ясненням, на які соціальні пільги вони мають право згідно з чинним законодавством?

Надайте роз’яснення.

Задача 5

Каховська – працівниця районної бібліотеки має дитину-інваліда 10 років, звернулася за роз’ясненням, на які грошові соціальні виплати вона має право згідно чинного законодавства? Каховську також цікавило питання, чи має вона право на безоплатний проїзд для супроводу цієї дитини-інваліда у санаторій для лікування?

Підготуйте юридичну консультацію.

Задача 6

Третяк, інвалід І групи від загального захворювання звернувся за роз’ясненням з приводу його прав на одержання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Заявник отримує пенсію по інвалідності, проживає з дружиною-пенсіонеркою за віком у двокімнатній квартирі 68 м. кв. Надайте юридичну консультацію.

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680 або https://vk.com/a.jurisprudent https://vk.com/zadachi_po_pravu