Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчёт для курсовой по Access.doc
Скачиваний:
174
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
1.01 Mб
Скачать

4. Інструкція користувача

Простий користувач даної бази даних має рівні права користування з адміністратором бази. Роботу слід почати з вибору потрібно категорії головного меню:

Мал.11. Головна форма

Інтрефейс бази даних організований так що він є інуітивно-зрозумілим для користувача з будь-яким рівнем знань.

Натиснувши кнопку «Пошук» відкриється наступна форма:

Мал.12. Форма пошуку

Дана форма дозволяє скористатися пошуком у БД. Для цього потрібно натиснення миші вибрати потрібну категорію. Розглянемо підпорядковану підформу категорії «Пошук за категорією та ціною»:

Мал.13. Форми пошуку

Вказівником миші наводимо та клацаємо по полю зі списком, вибираємо потрібну категорію товару. І вказуємо бажану ціну. Щоб повернутися в попереднє меню достатньо нажати «Назад». Для здійсненя пошуку по вибраному виду потрібно нажати на клавішу .

Відкриється наступна форма:

Мал.14. Результати пошуку

Редагування БД можна провести за допомогою

п. головного меню «Редагування»:

Мал.15. Редагування та введення даних

Обравши потрібну категорію у підформі виведеться така форма:

Мал.16. Форми редагування

Дана форма організована зручним способом для введення даних. Кнопки дозволяють :

перелистування записів;

введення/вибірка даних;

додавання записів, зберігання та видалення.

Для того, щоб вийти з БД із збереженням всіх змін , достатньо нажати у головному меню.

Довідки БД можна переглянути за допомогою п. головного меню «Довідки»:

Мал.17. Довідка

Обравши потрібну категорію у підформі виведеться така форма:

Мал.18. Результати довідки

Зверніть увагу, що на всіх формах які виводять певну інформацію розміщені кнопки перегляду та друку звітів . Для повернення у попередне меню на формах розміщена кнопка «Назад».

5. Висновок

У даній курсовій роботі була розроблена інформаційно-пошукова система для магазину спорттоварів. Дана система має полегшувати обробку даних, і контроль над всіма операціями магазину. Поставлена задача була вирішена за допомогою СУБД MS Access.

Розроблена інформаційно-пошукова система може бути використана в будь-якому заводі як зручний засіб для введення, редагування, видалення, збереження та пошуку даних. Система в автоматичному режимі здійснює необхідні підрахунки, пошук даних за вказаними параметрами та інші необхідні операції, що виключає можливість помилкових підрахунків або невірних результатів пошуку.

Зручність розробленої системи полягає у графічному інтерфейсі, використання якого дуже легке: усі команди і пункти меню відповідають реальним задачам, що виконує система. Також дані упорядковані, навігація по ним можлива як вручну, так і на програмному рівні – за допомогою пошука.

Всі ці фактори доводять, що використання даної інформаційно-пошукової системи набагато підвищить швидкість обробки даних та точність підрахунків.